, 2023/1/5

Ismerje meg John Mackey-t és Gunhild Stordalen-t - két nagyon gazdag, sikeres, vegán, aki szereti a növényi alapú életet.

A növényi alapú táplálkozás rengeteg fizikai és mentális egészségügyi előnnyel jár - így nem csoda, hogy sok befolyásos vezető is a húsmentes életmód híve. Nézd meg, mit mondanak erről ezek a növényi alapú hatalmasságok.

Gunhild Stordalen

Listánk élén a norvég orvos és környezetvédelmi aktivista, Gunhild Stordalen áll, akit más néven a világ legelbűvölőbb vegán milliárdosának is neveznek. Növényi alapú életmódja annyira hardcore, hogy egész karrierje e körül forog. Ő az alapítója és elnöke az Eat Forumnak, egy olyan platformnak, amely a globális élelmiszerrendszer átalakításán dolgozik a tudomány és az üzleti élet segítségével. Emellett a GreeNudge környezetvédelmi kutatószervezet elnöke, és férjével, az ingatlanmogul Petter Stordalennel közösen jótékonykodik a Stordalen Alapítványon keresztül.

Mukesh Ambani

Az indiai milliárdost nemcsak barátságosságáért és visszafogott divatválasztásaiért szeretik, hanem környezetbarát életmódjáért is. Ha még nem tudnád, Ázsia leggazdagabb embere valójában hívő vegetáriánus. Amikor nem túlságosan elfoglalt több üzleti vállalkozásának felügyelete miatt, Ambanit a Mysore Caféban, kedvenc vegetáriánus éttermében lehet látni Mumbaiban. Úgy tűnik, az üzletember a szokások (növényi alapú) teremtménye, hiszen már főiskolás kora óta imádja ezt a kávézót.

John Mackey

A Whole Foods Market vezérigazgatójaként John Mackey-nek meg kell testesítenie saját üzenetét, miszerint az egészséget az ételeken keresztül kell megőrizni. És abból ítélve, hogy három évtizede vegetáriánus, azt mondhatjuk, hogy nagyon jól él az örökségével. De tudtad, hogy nemrég áttért a vegánságra? Így van: Mackey szigorú diétát folytat, napi három bio-vegán étkezésből áll. Rendjét úgy tartja be, hogy kihagyja az alkalmi nassolnivalókat, és csak alkalmanként élvezi a medzsool datolyát.

Biz Stone

Gyanítjuk, hogy a Twitter társalapítója, Biz Stone 200 millió dolláros vagyonának egyik kulcseleme az ultraegészséges étrendje - tényleg. A tech-vezetőről köztudott, hogy már több mint egy évtizede vegán. Nem meglepő, hogy miért, hiszen a vegán étrendről kiderült, hogy fokozza a koncentrációt, amire nyilvánvalóan szüksége van, és amiben ő él. Stone annyira szereti a növényi alapú ételeit, hogy úgy döntött, befektet a Beyond Meat nevű cégbe, amely húsmentes csirkecsíkokat és más növényi alapú húspótlókat gyárt.

Joi Ito

Joi Ito japán kockázati tőkebefektető meglehetősen későn kezdett el egészségesen táplálkozni: 40 éves kora után hat hónapig szuper-szigorú vegán étrendet választott. Mondanom sem kell, hogy azóta a legjobb formában van. A lista többi vezetőjével ellentétben Ito azonban nem túl szigorú az étrendjét illetően. Az utóbbi években a pescetarianizmusra, azaz a növényi alapú ételek mellett a tenger gyümölcseinek fogyasztására is kiterjedő étrendre is átállt.

Nos ha ők, akik szinte bármit megengedhetnek maguknak így tesznek, Te mit tennél ha megnyernéd a lottó ötöst? Az étrendváltoztatás is része lenne a tervednek?