, 2022/9/19

Íme az egyik örök kedvenc nyári salátánk- Füge és rukkola saláta kecskesajttal, pekándióval és bazsalikommal, egyszerű balzsamecetes vinaigrette-ben megforgatva. #figsaláta

Füge rukkola saláta pekándióval

Nemcsak vizuálisan gyönyörű, de nagyon egyszerűen elkészíthető saláta is! Úgy tűnik, az emberek szeretik ezt az ízkombinációt, és gyakran kérik a receptet rendezvényeken, ezért gondoltam, megosztom itt. Akkor a legjobb elkészíteni, amikor a füge friss és szezonban van - júniustól októberig.

Ha nem vagy nagy rajongója a kecskesajtnak, a morzsolt gorgonzola is ízletes választás. A vöröshagyma kellemes harapást ad hozzá. Ha még nem ismeri a borsos rukkolát, nyugodtan vágja fel bébispenóttal, hogy kissé enyhébb ízt kapjon. De mi tényleg jobban szeretjük az egyszerű rukkolát. A saláta sztárja azonban valóban a friss füge - ezért próbáljon türelmes lenni, és várjon, amíg ezeknek szezonja van.

MIÉRT MŰKÖDIK EZ A SALÁTA:

Az ízek és textúrák ebben a salátában annyira komplementárisak! Édes nyári füge párosul borsos rukkolával, puha kecskesajttal, pirított pekándióval, friss bazsalikomlevelekkel és juharsziruppal édesített balzsamecetes vinaigrette-tel. Annyira tökéletes! Ez a saláta előre elkészíthető! Állítsa össze előre, tegye hűtőbe, majd adja hozzá az öntetet, és közvetlenül tálalás előtt forgassa össze. Gyönyörű! Tökéletes különleges összejövetelekre.

FÜGESALÁTA ÖSSZETEVŐK

Füge - tökéletesen érett, nem túl puha, nem túl kemény.

Rukkola - nagyon szeretjük a borsos harapását, de nyugodtan helyettesíthetjük spenóttal vagy fél spenóttal.

Pekándió - pirított, vagy juharszirupos mázas pekándió.

Vöröshagyma

Kecskesajt

Balzsamecetes vaníliaöntet

Íme az egyik kedvenc nyári salátánk - Füge és rukkola saláta kecskesajttal, pekándióval és bazsalikommal, egyszerű balzsamecetes vinaigrette-ben. #figsaláta #figarugulasaláta

HOGYAN KÉSZÍTSÜNK FÜGÉS RUKKOLA SALÁTÁT

Ha érzékeny vagy a lilahagymára, vékonyan szeleteld fel, és áztasd sós vízbe, hogy eltávolítsd a keserűséget.

Pirítsd meg a pekándiót egy száraz serpenyőben közepes lángon, időnként megkeverve, amíg illatos és enyhén megpirul, körülbelül 5-6 percig. Vagy készítsd el a juharszirupos mázas pekándiót.

Tegyük a rukkolát, a pekándiót, a lecsöpögtetett hagymát és a tépkedett bazsalikomleveleket egy nagy tálba. (Ekkor a tálalásig hűtőbe tehetjük, a zöldek tetejére fügét és kecskesajtot helyezve).

Csepegtessük az öntet hozzávalóit a salátástálba (vagy nyugodtan keverjük össze az öntetet egy kis üvegben vagy tálban először), és addig forgassuk a salátát, amíg minden levél enyhén be nem vonja. Adjuk hozzá a fügét és a kecskesajtot, és enyhén forgassuk össze.

Kóstold meg, állítsd be ízlése szerint az ecetet és a juharlevelet, és ha szeretnéd, adj hozzá még többet.

Íme az egyik kedvenc nyári salátánk - Füge és rukkola saláta kecskesajttal, pekándióval és bazsalikommal, egyszerű balzsamecetes vinaigrette-ben megforgatva. #figsaláta #figarugulasaláta Remélem, ízleni fog a fügesaláta. Remélem, a nyár jól bánik veletek!