, 2022/5/5
Ez az egyszerű ázsiai uborkasaláta ropogós uborkából, hagymából, rizsecetből és néhány titkos hozzávalóból készül! Egy egyszerű uborkasaláta, amelynek elkészítése mindössze 10 percet vesz igénybe, és garantáltan nagy sikert arat.
Ázsiai uborkasaláta - egészséges uborkasaláta ázsiai fűszerekkel. Olyan frissítő és egyszerű. Tökéletes előétel bármilyen étkezéshez. Imádom az uborkát, olyan könnyű, friss és egészséges. Azonban az uborka önmagában nem rendelkezik túl sok ízzel. Az egyik kedvenc uborkareceptem az ázsiai uborkasaláta, amely tele van ízekkel és rendkívül finom.
A nagyszerű ázsiai uborkasaláta elkészítésének kulcsa az öntetben rejlik. Az én receptem fokhagymás, fűszeres, pikáns, sós, egy csipetnyi édességgel és savanyúsággal. Az uborka ropogós, így minden egyes falat tele van ízekkel. A legjobb eredmény érdekében hűtsd le az uborkát a hűtőszekrényben. Az ázsiai uborkasaláta nagyszerű előétel, amely segít az egészséges étvágy felkeltésében. Próbáld ki a receptemet, és biztos vagyok benne, hogy ízleni fog.
Előkészítési idő
5 perc
További idő
15 perc
Teljes idő
20 perc
Hozzávalók
1 uborka, kb. 226 g (8 oz.)
3/4 teáskanál só vagy ízlés szerint
2 gerezd fokhagyma, apróra vágva
1 teáskanál almaecet
1 1/2 evőkanál cukor
1 teáskanál koreai chilipor vagy normál chilipor
1 teáskanál chiliolaj
1/2 teáskanál szezámolaj
szezámmag a díszítéshez
Útmutató
Öblítsd le alaposan az uborkát, és szeleteld fel. Adjuk hozzá a sót az uborkához, óvatosan keverjük össze, hogy jól összeálljon. Hűtsük a hűtőszekrényben 15 percig.
Keverd össze a fokhagymát, az ecetet, a cukrot, a chiliport, a chiliolajat és a szezámolajat, keverd össze, hogy jól összekeveredjen. Győződj meg róla, hogy a cukor teljesen feloldódott.
Csöpögtesd le a sós vizet az uborkáról. Add az öntetet az uborkához, jól forgasd össze. Tegyük a tetejére a szezámmagot, és azonnal tálaljuk.
Fűszeres ázsiai uborkasaláta
Ropogós, frissítő és fűszeres uborkasaláta. Szójaszósszal, rizsecettel, fokhagymával, zöldhagymával, cukorral, szezámolajjal, szezámmaggal és chiliolajjal fűszerezve. Tökéletes köretként.
Ehhez a recepthez a következő ázsiai uborkasaláta hozzávalókra lesz szükséged:
Mini uborka, vagy 6 perzsa uborka.
Só, a víz lecsapolásához
Mártás:
Normál szójaszósz
Fokhagyma, apróra vágva
Rizsecet
Chiliolaj (boltban vásárolt vagy nézze meg a kínai chiliolaj receptemet)
Cukor
Szezámolaj
Szezámmag
Zöldhagyma, finomra szeletelve
Rövid lépések
Helyezz egy uborkát két olyan evőpálcika közé, amelyet nem bánsz, ha felszúr (mint az elviteles evőpálcikákat). Vékony, átlós szeleteket vágjunk a tetejére. Ezután fordítsd meg az uborkát, és tedd ugyanezt a másik oldalával is. Ezután vágd félbe az uborkát. Tegyük át egy nagy tálba.
Megjegyzés: Ne vágd be egyenes szögben, különben nem fog működni a spirál.
Szórd sóval az uborkát, és finoman masszírozd bele. Hagyd az uborkát 5 percig áztatni a sóban (legfeljebb 10 percig, különben szétesik). Öblítsd le hideg vízzel legalább 3-4 alkalommal, hogy a só teljesen eltávolodjon. Szűrjük le és tegyük félre.
Kombináljuk össze a szósz hozzávalóit egy külön tálban.
Öntsük a szószt az uborkára, és óvatosan keverjük össze. Jó étvágyat!
Ázsiai uborka saláta
A hűvös és ropogós uborka félhold alakú szeletek egyszerű, édes-savanyú japán öntetet szívnak magukba ebben az élénk, frissítő, gyors uborkasaláta receptben.
Összetevők
1/2 csésze fűszerezett rizsecet
1/3 csésze cukor
1/2 teáskanál tengeri só
1 teáskanál pirospaprika pehely
2 evőkanál pirított szezámolaj
4 zöldhagyma, vékonyan felszeletelve
3 nagy uborka, meghámozva, kimagozva, félbevágva és felszeletelve
1/4 csésze zúzott földimogyoró
Módszer
Egy nagy tálban keverjük össze a rizsecetet, a cukrot, a sót, a pirospaprikapelyhet, a szezámolajat és a zöldhagymát, amíg teljesen össze nem keveredik.
Adjuk hozzá az uborkát a tálhoz, és forgassuk össze az öntettel. Hagyjuk állni 10 percig, amíg az ízek összeérnek.