, 2022/5/6

Egészséges cékla és fetasaláta - Ebben a salátában tökéletes egyensúlyban van az édes és a sós a céklából és a fetasajtból - SO jó! Szuper egészséges és még jobb ízű! Egy új nap, egy új saláta! Készülj fel az egyik legjobb salátakombinációra.

beets salad with feta

Igyekszünk mindent megtenni azért is, hogy minden recept szépen nézzen ki - mert komolyan, nem szabadna csak éttermekben szép ételeket enni. Ez itt eléggé eltalálta a szöget, ha szépről van szó!

Cékla és feta sajt saláta

Hozzávalók

Salátához

4 közepes cékla

60 gramm feta sajt

2 evőkanál durvára vágott petrezselyemzöldet

citromos vinaigrette

A citromos vinaigrette-hez

3 evőkanál citromlé

3 evőkanál olívaolaj

2 gerezd fokhagyma - apróra vágva

½ teáskanál fekete bors

½ teáskanál só (vagy ízlés szerint)

Útmutató

A salátához

Főzzük a céklát közepes lángon 45 percig, vagy amíg késsel könnyen át nem szúrható.

A héja könnyen lehámlik. Miután eltávolítottuk a cékla héját, vágjuk kockákra a céklát, és ugyanígy járjunk el a fetasajttal is.

A petrezselymet durvára vágjuk.

Keverjük össze a céklát, a feta sajtot, a petrezselymet a citromos vinaigrette-tel, és tálaljuk.

A citromos vinaigrette-hez

Keverd össze az összes hozzávalót egy tálban, és kissé keverd össze.

Finom céklasaláta recept fetával és pisztáciával

Hozzávalók

1 1/2 font vörös és/vagy arany cékla, főzve, hámozva és kockára vágva (lásd a jegyzeteket).

1/3 csésze vöröshagyma, nagyon apróra vágva

1 gerezd fokhagyma, finomra aprítva, használjon fokhagymanyomót.

4 evőkanál olívaolaj

2 evőkanál vörösborecet (vagy almaecet vagy pezsgőecet)

1 narancs (2 evőkanál héj és 4 evőkanál lé)

1/2- 1 csésze craisins (vagy szárított ribizli)

1/2 teáskanál só, ízlés szerint több

1/2 teáskanál bors

1 csésze koriander, apróra vágva, zsenge szárak OK ( vagy egy kis menta, olasz petrezselyem, bazsalikom).

1/2 -1 csésze pisztácia

1 csésze feta, kockákra vágva

Választható köret: Ünnepi csavarásként a tetejére gránátalma magot tehetünk!

Útmutató

Főzzük vagy gőzöljük a céklát, amíg megpuhul (lásd a megjegyzéseket - ezt előre is megtehetjük, és hűtőbe tehetjük, vagy vásárolhatunk párolt céklát). Vágjuk le, és dörzsöljük meg hideg folyó víz alatt, hogy eltávolítsuk a héját. Kockázzuk fel apró, 1/2 hüvelykes kockákra. Tegyük egy nagy tálba.

Add hozzá a kockára vágott hagymát, a fokhagymát, az olívaolajat, az ecetet, a narancshéjat és -levet, a craisint, a sót és a borsot, és keverd össze, hogy jól összeálljon. Adjuk hozzá a pisztáciát és a fetát. Óvatosan forgasd össze.

Kóstold meg, ízlés szerint adj hozzá még pisztáciát, craizint vagy fetát. Állítsd be a sót és a borsot. Néha adok hozzá még egy kis narancslevet.

Tálaljuk tálban, és díszítsük korianderrel.

Céklasaláta fetasajttal és citrusos balzsamecetes viniagrette-tel

Elkészítési idő 15 perc

Főzési idő 45 perc

Teljes idő 1 óra

Adagok 4 adag

Kalória 168 kcal

Hozzávalók

Saláta

4 közepes méretű cékla

¾ csésze feta sajt

2 evőkanál apróra vágott koriander

Vinaigrette

1 narancs leve

1 lime leve

2 evőkanál olívaolaj

1 teáskanál balzsamecet

1 evőkanál méz

½ evőkanál dijoni mustár

½ teáskanál só

1 gerezd fokhagyma

Útmutató

Cékla

Vágjuk le a céklák tetejét. Tegyük a céklát egy nagy fazékba, és fedjük le 2″ vízzel. Forraljuk fel, majd csökkentsük alacsonyra, és főzzük 45 percig.

Tegyük félre a céklát, és hagyjuk kihűlni.

Hámozzuk meg a céklát, ha kihűlt.

Vágjuk a céklát 1″-es darabokra.

Vinaigrette

Egy kis keverőtálban adjuk hozzá a narancslevet, a lime levét, a balzsamot, az ecetet, a mézet és a dijoni mustárt.

Keverd fel a hozzávalókat élénken, miközben lassan beleöntöd az olívaolajat.

Keverd erőteljesen, amíg a hozzávalók összeállnak.

Add hozzá az apróra vágott fokhagymát és a sót. Keverd bele a habverővel.

Kóstold meg az öntetet, és ízlés szerint sózd meg, ha szükséges.

Tedd félre.

Tálalás

Osszuk szét a céklát 4 kis salátástálba.

A tetejére morzsolt feta sajtot és apróra vágott koriandert tegyünk.

Enyhén öntsük meg a vinaigrette öntettel.

Enyhén hűtve tálaljuk.

Céklasaláta avokádóval és fetával

Hozzávalók

A salátához

6 csésze vegyes tavaszi zöldségek

1 1/2 font cékla vörös, sárga vagy a kettő kombinációja, keressen kis és közepes méretű céklát.

1 avokádó hámozva, kimagozva és felszeletelve

1/2 csésze feta sajt morzsolva

1/2 csésze pekándió durvára vágva

Az öntethez

1/2 csésze olívaolaj

3 evőkanál balzsamecet

1 evőkanál méz

2 teáskanál dijoni mustár

só és bors ízlés szerint

Útmutató

Melegítsük elő a sütőt 400 fokra.

Súrold tisztára a céklát, és vágd le a szárat és a gyökérvégeket.

Helyezzünk 2-3 egyforma színű céklát egy nagy fólialapra. Tekerd a céklákat szorosan a fóliába. Ismételd meg ezt a maradék céklával. Ügyelj arra, hogy a piros céklákat különválaszd a sárga cékláktól.

Helyezd a fóliába csomagolt céklákat egy tepsibe. Süssük 1 órán át, vagy amíg a cékla megpuhul.

Csomagold ki a céklákat, és hagyd őket 10-15 percig hűlni. Papírtörlővel óvatosan dörzsöld le a céklák héját.

Vágd a céklát 1 hüvelykes darabokra. Hűtsük le teljesen a céklát.

Tedd a vegyes zöldséget, a céklát, az avokádót, a fetasajtot és a pekándiót egy nagy tálba.

Egy kis tálban keverd simára az öntet hozzávalóit.

Csepegtesd az öntetet a céklakeverékre, óvatosan forgasd össze, hogy bevond. Azonnal tálald.