, 2022/9/19
Ezekben az álomszép grillpizzákban házi készítésű, grillen sült lapos kenyér tésztát használunk. A frissen sült kenyér kombinációja a krémes babos ricottával és a bazsalikomos pesto aromás jegyeivel mennyei. Dobj rá néhány zöldséget, és máris megvan az új kedvenc ételed. További bónusz: a tésztának csak 10 perc kell a kelesztéshez, így meglepően gyorsan összeállnak.
Valaki pizza partit mondott? A házi tészta, a pikáns ricotta-szerű babkrém és a friss pesto extra különleges élvezetet nyújt ezeknek az ízletes lapos kenyereknek. Ha a feltét hozzáadása előtt és után néhány percre a grillre tesszük őket, kellemesen füstös ízt kapnak. Ha vendégekkel főzöl, hagyd, hogy mindenki maga döntse el, milyen zöldségeket tesz a tetejére! Használj bátran bármit, aminek éppen szezonja van, és tálalás előtt locsold meg balzsamecettel, hogy ízletes legyen a befejezés.
ÖSSZETEVŐK
2-2½ csésze fehér teljes kiőrlésű búzaliszt
1½ teáskanál instant élesztő
1 teáskanál tiszta nádcukor
½ teáskanál tengeri só
1 15 unciás konzerv sótlan cannellini bab, leöblítve és lecsepegtetve (1½ csésze)
1 evőkanál citromlé
1 recept házi vegán pesto
½ sárga paprika, vékony csíkokra vágva
¼ csésze apróra vágott lilahagyma
1½ csésze cseresznyeparadicsom, félbevágva
Törött pirospaprika (opcionális)
ÚTMUTATÓ
Egy nagy tálban keverj össze 2 csésze lisztet, az élesztőt, a cukrot és a sót. Adjunk hozzá 1 csésze langyos vizet (120°F-130°F); jól keverjük össze. Fokozatosan adjunk hozzá legfeljebb ½ csésze lisztet, hogy lágy tésztát kapjunk. Enyhén lisztezett felületen gyúrjuk a tésztát 2-3 percig, vagy amíg sima és rugalmas lesz. Osszuk a tésztát négy részre. Fedjük le, és hagyjuk pihenni 10 percig.
Közben egy közepes tálban pürésítsd össze a babot, a citromlevet és 1 evőkanál vizet, amíg majdnem sima lesz.
Enyhén lisztezett felületen minden tésztadarabot 11×8 hüvelykes oválisra sodorunk. Helyezzük az ovális tésztákat liszttel nagyon enyhén megszórt sütőlapokra.
Óvatosan csúsztassuk a kéregformákat a grillrácsra. Grillezzük a pizza héját lefedve, közepes hőmérsékleten 2-3 percig, vagy amíg a pizza alja jól megbarnul. Tedd át a héjakat a sütőlapokra. Fordítsd a héjakat a megbarnult felükkel felfelé. Kend a babkeveréket a tésztára; kend a babkeverékre az Easy Vegan Pesto Sauce-t. A tetejére tegyünk paprikacsíkokat, hagymát és paradicsomot.
Csúsztasd a pizzákat a grillre. Grillezd lefedve 2-3 percig, vagy amíg a pizzák alja jól megbarnul. Tedd át a pizzákat sütőlapokra; vágd fel őket szeletekre. Ha kívánod, szórd meg törött pirospaprikával.