, 2022/4/29

Ropogós hal Tacos vörös káposzta káposztasalátával Ezek a Baja-stílusú hal tacók forró nyári napokra készültek! Ropogós, fűszeres hal ropogós vöröskáposzta káposztasalátán, tortillára halmozva - csak adj hozzá jéghideg italokat és sok nevetést a bulihoz. A Taco kedd még sosem volt ilyen jóízű!

 fish tacos cabbage slaw

A halak vágása a tacókhoz. Szeretem a halrészeket ferdén (átlós vágás) vágni. Ez a vágás hosszabb csíkokat eredményez, amelyek jól illeszkednek a taco héjába. Minden egyes vágást körülbelül egy hüvelyk vastagságúra vágjon, és minden alkalommal tökéletes darabot kap.

A legjobb olaj a sütéshez. Az ételek sütéséhez a magas hőfokú olaj a legjobb. Jó választás a repce-, a pórsáfrány- és a napraforgóolaj.

Ropogós hal Tacos vörös káposzta káposztasalátával

Hozzávalók

A káposztasalátához:

1 1/2 lime, elosztva

2 evőkanál méz

2 evőkanál avokádó- vagy repceolaj

1 teáskanál kóser só

1/4 teáskanál fekete bors

1 1/2 csésze vékonyra szeletelt vöröskáposzta (kb. 1/2 kis fej káposzta)

5 retek, gyufaszálakra vágva (3/4 csésze gyufaszál)

1/4 csésze apróra vágott lilahagyma

1/2 csésze friss koriander

1 jalapeno paprika, kimagozva és felaprítva

A crema elkészítéséhez:

1/2 csésze tejföl

1/2 teáskanál chilipor

1/2 teáskanál fokhagymapor

1/4 teáskanál őrölt kömény

1/4 teáskanál kóser só

A halhoz:

1 lime, elosztva

1/2 csésze általános liszt

1/4 csésze kukoricaliszt

2 teáskanál füstölt paprika

1 1/2 teáskanál kóser só, plusz még több a fűszerezéshez.

1 teáskanál fokhagymapor

3/4 teáskanál cayenne-i bors

1/2 csésze teljes tej, tejszín vagy író

1 1/2 font bőr nélküli tőkehalfilé, frissen vagy fagyasztottból felolvasztva

Frissen őrölt fekete bors

4 csésze magas hőfokú olaj, például repceolaj

10 kis (5 hüvelykes) lisztes tortilla, utcai taco stílusban

Módszer

Készítsük el a salátát és a crema-t:

Hámozzuk meg mindkét lime-ot, majd szeleteljük félbe őket. Egy közepes tálban adjuk hozzá a lime héját és a lime levét 1 1/2 lime-ból, a mézet, az olajat, a sót és a fekete borsot. Keverjük össze. Adja hozzá a káposztát, a retket, a hagymát, a koriandert és a jalapeno paprikát. Dobjuk össze, hogy összeálljon. Tegyük félre.

A crema elkészítéséhez keverje össze a tejfölt, a maradék lime felének levét, a chiliport, a fokhagymaport, a köményt és a sót. Ha a crema túl sűrűnek tűnik, bármikor hígíthatjuk egy kis tejjel vagy további lime-lével. Tegye félre.

vinaigrette káposztasaláta hozzávalók a halas tacókhoz

Készítse elő a sütéshez:

Béleljen ki egy tálcát papírtörlővel, hogy a halról sütés után lecsöpögjön az olaj.

Készítse elő a halat és a panírozást:

Hámozza meg a lime-ot egy közepes tányérra. Adja hozzá a lisztet, a kukoricalisztet, a paprikát, a kóser sót, a fokhagymaport és a cayenne-i borsot. Tegye félre.

Egy másik közepes tányérra tegye a tejet és a lime felének a levét. A tej be fog sűrűsödni, és kissé aludttejesnek fog tűnni.

Vágja a filéket ferdén (átlós vágás) kb. 1 hüvelyk vastag csíkokra, ízesítse a maradék lime felének levével, és szórja meg sóval és borssal.

A tőkehal szeletelése vágódeszkán a hal tacóhoz.

Melegítsük fel az olajat:

Egy nagy holland sütőben tedd bele az olajat. Melegítsük fel 360 fokosra. Körülbelül 15 percig tart, amíg az olaj felmelegszik.

Ha nincs hőmérőd a hőmérséklet ellenőrzéséhez, szórj egy keveset a panírból az olajba. Ha sistereg és pattog, akkor kész.

Panírozd be a halat:

Amíg arra vársz, hogy az olaj felmelegedjen, mártsd a halat a tejbe. Ezután forgasd bele a liszt, a fűszer és a kukoricaliszt keverékébe. Az összes halat bepanírozd, mielőtt elkezdenéd sütni.

Süsd meg a halat:

Miután az összes halcsíkot bepaníroztuk, óvatosan helyezzük a forró olajba egyszerre 1 darabot. A holland sütő méretétől függően valószínűleg 4-6 darabot tud egyszerre megsütni.

Süsd a halat szakaszosan, hogy ne csökkentse túlságosan az olaj hőmérsékletét. Süsse mindkét oldalát körülbelül 2-3 percig, amíg a bevonat mély borostyánbarna nem lesz.

Vedd ki az olajból, és az előkészített papírtörlőn csepegtesd le.

Tálald a saját magad által összeállított tacót:

Tedd át a halat egy tálra, tálald a tortillák, a káposztasaláta és a crema mellé. Hagyd, hogy mindenki maga állítsa össze a saját tacóit. Kezd egy kis salátával, tegyél rá egy szelet halat, és locsold meg a crema-val.

Hal Tacos káposztasalátával

Hozzávalók

4 csésze nagyon vékonyra előszeletelt zöldkáposzta

1 csésze apróra vágott szilvaparadicsom

⅓ csésze vékonyra szeletelt zöldhagyma

¼ csésze apróra vágott friss koriander

2 evőkanál friss lime leve

5 teáskanál extra szűz olívaolaj, elosztva

½ teáskanál só, elosztva

1 font tilápia filé

1 teáskanál chilipor

8 (6 hüvelykes) kukoricatortilla

Útbaigazítás

1. lépés

Kombináljuk össze az első 4 hozzávalót egy nagy tálban. Adjuk hozzá a gyümölcslevet, 1 evőkanál olajat és 1/4 teáskanál sót; jól forgassuk össze.

2. lépés

A maradék 2 teáskanál olajat melegítsük fel egy nagy, tapadásmentes serpenyőben közepesen magas hőfokon. Szórjuk meg a halat egyenletesen a chiliporral és a maradék 1/4 teáskanál sóval. Tegyük a halat a serpenyőbe; süssük mindkét oldalát 3 percig, vagy amíg a hal villával vizsgálva könnyen lepattan, vagy amíg a kívánt átsülést el nem éri. Vegye le a tűzről, és vágja a halat falatnyi darabokra.

3. lépés

Melegítsük fel a tortillákat a csomagoláson található utasításoknak megfelelően. Kanalazzunk kb. 1/4 csésze káposztás keveréket mindegyik tortilla közepére. Osszuk el a halat egyenletesen a tortillák között; hajtsuk félbe. Tálaljuk a tacókat a maradék káposztás keverékkel.

Hal Tacos krémes lime guacamole-val és káposztasalátával

Hozzávalók

2 Hass avokádó - félbevágva, kimagozva és hámozva

1/4 csésze alacsony zsírtartalmú tejföl vagy görög joghurt

1 kis jalapeño, kimagozva és vékonyan felszeletelve

2 evőkanál apróra vágott lilahagyma

2 evőkanál apróra vágott koriander

5 evőkanál friss lime leve

Kosher só és frissen őrölt bors

1 kis fej nápolyi káposzta, felaprítva (4 csésze)

2 evőkanál növényi olaj, plusz még több az ecseteléshez

2 font vastag, bőrös vörös csuka filé, keresztben tíz, 2 hüvelyk széles csíkra vágva.

Tíz darab 7 hüvelykes lisztes tortilla, felmelegítve.

2 közepes paradicsom, vékonyan felszeletelve

Csípős szósz a tálaláshoz

Lime-szeletek, a tálaláshoz

Útbaigazítás

1. lépés

Gyújts be egy grillt. Egy közepes tálban pépesítsük az avokádót, a tejfölt, a jalapeñót, a lilahagymát, a koriandert és 3 evőkanál lime-levet. Ízesítsd a guacamole-t sóval és borssal, és nyomj egy darab fóliát közvetlenül a guacamole felületére.

2. lépés

Egy nagy tálban forgassuk össze a káposztát a 2 evőkanál növényi olajjal és a maradék 2 evőkanál lime-lével. Ízesítsük sóval és borssal.

3. lépés

Ecseteljük be a halat olajjal, és fűszerezzük sóval és borssal. Grillezze mérsékelten magas hőfokon, amíg enyhén el nem szenesedik és át nem sül, kb. 10 percig. Tegyük át a halat egy tálra, és húzzuk le a bőrét.

4. lépés

Az egyes tacók összeállításához kenjünk egy púpozott adag guacamole-t egy tortillára. Tegyünk rá egy szelet halat, néhány paradicsomszeletet és egy nagy kanál káposztasalátát. Tálaljuk a csípős szósszal és a lime szeletekkel.

Fűszeres halas taco káposztasalátával + lime crema

Hozzávalók

2 font fehér halfilé (például tilápia, foltos tőkehal, snapper, tőkehal vagy nyelvhal)

só és bors

2 teáskanál paprika

1/2 teáskanál cayenne

1 teáskanál fokhagymapor

1 teáskanál őrölt kömény

2 evőkanál repceolaj

A káposztasalátához

4 csésze lazán csomagolt aprított káposzta

1/3 csésze apróra vágott koriander

2 zöldhagyma apróra vágva

1 gerezd fokhagyma apróra vágva

3 evőkanál desztillált fehér ecet

1 teáskanál kóser só

2 teáskanál fehér cukor

A lime crema-hoz

1/3 csésze tejföl

3 evőkanál majonéz

1 lime leve és héja

só ízlés szerint

felmelegített kukorica vagy búza tortillák a tálaláshoz

Útmutató

A halat mindkét oldalát sóval és borssal fűszerezzük. Egy kis tálban keverje össze a paprikát, a cayenne-i borsot, a fokhagymaport és a köményt. Szórjuk a hal mindkét oldalára. Melegítsünk fel 1 evőkanál olajat egy grillserpenyőben közepesen magas hőfokon. Tegye bele a hal felét, és süsse, amíg a szélei átlátszatlanok nem lesznek, kb. 3 percig. Fordítsd meg, és süsd addig, amíg a hal villával könnyen lepattogzik, és éppen csak egy kicsit áttetsző lesz (a maradék hő hatására a sütés befejeződik). Tedd át a halat egy tányérra, és ismételd meg a többi hallal.

A káposztasaláta elkészítéséhez dobd össze az összes hozzávalót egy nagy tálban.

A crema elkészítéséhez keverd össze az összes hozzávalót, és ízlés szerint sózd meg.

Tálaljuk a halat felmelegített tortillákban, káposztasalátával és egy csepp crema-val..