, 2022/4/29
Ropogós hal Tacos vörös káposzta káposztasalátával Ezek a Baja-stílusú hal tacók forró nyári napokra készültek! Ropogós, fűszeres hal ropogós vöröskáposzta káposztasalátán, tortillára halmozva - csak adj hozzá jéghideg italokat és sok nevetést a bulihoz. A Taco kedd még sosem volt ilyen jóízű!
A halak vágása a tacókhoz. Szeretem a halrészeket ferdén (átlós vágás) vágni. Ez a vágás hosszabb csíkokat eredményez, amelyek jól illeszkednek a taco héjába. Minden egyes vágást körülbelül egy hüvelyk vastagságúra vágjon, és minden alkalommal tökéletes darabot kap.
A legjobb olaj a sütéshez. Az ételek sütéséhez a magas hőfokú olaj a legjobb. Jó választás a repce-, a pórsáfrány- és a napraforgóolaj.
Ropogós hal Tacos vörös káposzta káposztasalátával
Hozzávalók
A káposztasalátához:
1 1/2 lime, elosztva
2 evőkanál méz
2 evőkanál avokádó- vagy repceolaj
1 teáskanál kóser só
1/4 teáskanál fekete bors
1 1/2 csésze vékonyra szeletelt vöröskáposzta (kb. 1/2 kis fej káposzta)
5 retek, gyufaszálakra vágva (3/4 csésze gyufaszál)
1/4 csésze apróra vágott lilahagyma
1/2 csésze friss koriander
1 jalapeno paprika, kimagozva és felaprítva
A crema elkészítéséhez:
1/2 csésze tejföl
1/2 teáskanál chilipor
1/2 teáskanál fokhagymapor
1/4 teáskanál őrölt kömény
1/4 teáskanál kóser só
A halhoz:
1 lime, elosztva
1/2 csésze általános liszt
1/4 csésze kukoricaliszt
2 teáskanál füstölt paprika
1 1/2 teáskanál kóser só, plusz még több a fűszerezéshez.
1 teáskanál fokhagymapor
3/4 teáskanál cayenne-i bors
1/2 csésze teljes tej, tejszín vagy író
1 1/2 font bőr nélküli tőkehalfilé, frissen vagy fagyasztottból felolvasztva
Frissen őrölt fekete bors
4 csésze magas hőfokú olaj, például repceolaj
10 kis (5 hüvelykes) lisztes tortilla, utcai taco stílusban
Módszer
Készítsük el a salátát és a crema-t:
Hámozzuk meg mindkét lime-ot, majd szeleteljük félbe őket. Egy közepes tálban adjuk hozzá a lime héját és a lime levét 1 1/2 lime-ból, a mézet, az olajat, a sót és a fekete borsot. Keverjük össze. Adja hozzá a káposztát, a retket, a hagymát, a koriandert és a jalapeno paprikát. Dobjuk össze, hogy összeálljon. Tegyük félre.
A crema elkészítéséhez keverje össze a tejfölt, a maradék lime felének levét, a chiliport, a fokhagymaport, a köményt és a sót. Ha a crema túl sűrűnek tűnik, bármikor hígíthatjuk egy kis tejjel vagy további lime-lével. Tegye félre.
vinaigrette káposztasaláta hozzávalók a halas tacókhoz
Készítse elő a sütéshez:
Béleljen ki egy tálcát papírtörlővel, hogy a halról sütés után lecsöpögjön az olaj.
Készítse elő a halat és a panírozást:
Hámozza meg a lime-ot egy közepes tányérra. Adja hozzá a lisztet, a kukoricalisztet, a paprikát, a kóser sót, a fokhagymaport és a cayenne-i borsot. Tegye félre.
Egy másik közepes tányérra tegye a tejet és a lime felének a levét. A tej be fog sűrűsödni, és kissé aludttejesnek fog tűnni.
Vágja a filéket ferdén (átlós vágás) kb. 1 hüvelyk vastag csíkokra, ízesítse a maradék lime felének levével, és szórja meg sóval és borssal.
A tőkehal szeletelése vágódeszkán a hal tacóhoz.
Melegítsük fel az olajat:
Egy nagy holland sütőben tedd bele az olajat. Melegítsük fel 360 fokosra. Körülbelül 15 percig tart, amíg az olaj felmelegszik.
Ha nincs hőmérőd a hőmérséklet ellenőrzéséhez, szórj egy keveset a panírból az olajba. Ha sistereg és pattog, akkor kész.
Panírozd be a halat:
Amíg arra vársz, hogy az olaj felmelegedjen, mártsd a halat a tejbe. Ezután forgasd bele a liszt, a fűszer és a kukoricaliszt keverékébe. Az összes halat bepanírozd, mielőtt elkezdenéd sütni.
Süsd meg a halat:
Miután az összes halcsíkot bepaníroztuk, óvatosan helyezzük a forró olajba egyszerre 1 darabot. A holland sütő méretétől függően valószínűleg 4-6 darabot tud egyszerre megsütni.
Süsd a halat szakaszosan, hogy ne csökkentse túlságosan az olaj hőmérsékletét. Süsse mindkét oldalát körülbelül 2-3 percig, amíg a bevonat mély borostyánbarna nem lesz.
Vedd ki az olajból, és az előkészített papírtörlőn csepegtesd le.
Tálald a saját magad által összeállított tacót:
Tedd át a halat egy tálra, tálald a tortillák, a káposztasaláta és a crema mellé. Hagyd, hogy mindenki maga állítsa össze a saját tacóit. Kezd egy kis salátával, tegyél rá egy szelet halat, és locsold meg a crema-val.
Hal Tacos káposztasalátával
Hozzávalók
4 csésze nagyon vékonyra előszeletelt zöldkáposzta
1 csésze apróra vágott szilvaparadicsom
⅓ csésze vékonyra szeletelt zöldhagyma
¼ csésze apróra vágott friss koriander
2 evőkanál friss lime leve
5 teáskanál extra szűz olívaolaj, elosztva
½ teáskanál só, elosztva
1 font tilápia filé
1 teáskanál chilipor
8 (6 hüvelykes) kukoricatortilla
Útbaigazítás
1. lépés
Kombináljuk össze az első 4 hozzávalót egy nagy tálban. Adjuk hozzá a gyümölcslevet, 1 evőkanál olajat és 1/4 teáskanál sót; jól forgassuk össze.
2. lépés
A maradék 2 teáskanál olajat melegítsük fel egy nagy, tapadásmentes serpenyőben közepesen magas hőfokon. Szórjuk meg a halat egyenletesen a chiliporral és a maradék 1/4 teáskanál sóval. Tegyük a halat a serpenyőbe; süssük mindkét oldalát 3 percig, vagy amíg a hal villával vizsgálva könnyen lepattan, vagy amíg a kívánt átsülést el nem éri. Vegye le a tűzről, és vágja a halat falatnyi darabokra.
3. lépés
Melegítsük fel a tortillákat a csomagoláson található utasításoknak megfelelően. Kanalazzunk kb. 1/4 csésze káposztás keveréket mindegyik tortilla közepére. Osszuk el a halat egyenletesen a tortillák között; hajtsuk félbe. Tálaljuk a tacókat a maradék káposztás keverékkel.
Hal Tacos krémes lime guacamole-val és káposztasalátával
Hozzávalók
2 Hass avokádó - félbevágva, kimagozva és hámozva
1/4 csésze alacsony zsírtartalmú tejföl vagy görög joghurt
1 kis jalapeño, kimagozva és vékonyan felszeletelve
2 evőkanál apróra vágott lilahagyma
2 evőkanál apróra vágott koriander
5 evőkanál friss lime leve
Kosher só és frissen őrölt bors
1 kis fej nápolyi káposzta, felaprítva (4 csésze)
2 evőkanál növényi olaj, plusz még több az ecseteléshez
2 font vastag, bőrös vörös csuka filé, keresztben tíz, 2 hüvelyk széles csíkra vágva.
Tíz darab 7 hüvelykes lisztes tortilla, felmelegítve.
2 közepes paradicsom, vékonyan felszeletelve
Csípős szósz a tálaláshoz
Lime-szeletek, a tálaláshoz
Útbaigazítás
1. lépés
Gyújts be egy grillt. Egy közepes tálban pépesítsük az avokádót, a tejfölt, a jalapeñót, a lilahagymát, a koriandert és 3 evőkanál lime-levet. Ízesítsd a guacamole-t sóval és borssal, és nyomj egy darab fóliát közvetlenül a guacamole felületére.
2. lépés
Egy nagy tálban forgassuk össze a káposztát a 2 evőkanál növényi olajjal és a maradék 2 evőkanál lime-lével. Ízesítsük sóval és borssal.
3. lépés
Ecseteljük be a halat olajjal, és fűszerezzük sóval és borssal. Grillezze mérsékelten magas hőfokon, amíg enyhén el nem szenesedik és át nem sül, kb. 10 percig. Tegyük át a halat egy tálra, és húzzuk le a bőrét.
4. lépés
Az egyes tacók összeállításához kenjünk egy púpozott adag guacamole-t egy tortillára. Tegyünk rá egy szelet halat, néhány paradicsomszeletet és egy nagy kanál káposztasalátát. Tálaljuk a csípős szósszal és a lime szeletekkel.
Fűszeres halas taco káposztasalátával + lime crema
Hozzávalók
2 font fehér halfilé (például tilápia, foltos tőkehal, snapper, tőkehal vagy nyelvhal)
só és bors
2 teáskanál paprika
1/2 teáskanál cayenne
1 teáskanál fokhagymapor
1 teáskanál őrölt kömény
2 evőkanál repceolaj
A káposztasalátához
4 csésze lazán csomagolt aprított káposzta
1/3 csésze apróra vágott koriander
2 zöldhagyma apróra vágva
1 gerezd fokhagyma apróra vágva
3 evőkanál desztillált fehér ecet
1 teáskanál kóser só
2 teáskanál fehér cukor
A lime crema-hoz
1/3 csésze tejföl
3 evőkanál majonéz
1 lime leve és héja
só ízlés szerint
felmelegített kukorica vagy búza tortillák a tálaláshoz
Útmutató
A halat mindkét oldalát sóval és borssal fűszerezzük. Egy kis tálban keverje össze a paprikát, a cayenne-i borsot, a fokhagymaport és a köményt. Szórjuk a hal mindkét oldalára. Melegítsünk fel 1 evőkanál olajat egy grillserpenyőben közepesen magas hőfokon. Tegye bele a hal felét, és süsse, amíg a szélei átlátszatlanok nem lesznek, kb. 3 percig. Fordítsd meg, és süsd addig, amíg a hal villával könnyen lepattogzik, és éppen csak egy kicsit áttetsző lesz (a maradék hő hatására a sütés befejeződik). Tedd át a halat egy tányérra, és ismételd meg a többi hallal.
A káposztasaláta elkészítéséhez dobd össze az összes hozzávalót egy nagy tálban.
A crema elkészítéséhez keverd össze az összes hozzávalót, és ízlés szerint sózd meg.
Tálaljuk a halat felmelegített tortillákban, káposztasalátával és egy csepp crema-val..