, 2022/5/6

Az egyik legjobb menüpontjuk a jackfruit carnitas, és gondoltam, ha már mindenkit arra csábítottam, hogy vadászni menjen le egy kis jackfruitra, akkor csinálhatok egy másik receptet is, hogy tényleg megérje. És higgyétek el - ez megéri a fáradságotokat.

jackfruit carnitas

Még egyszerűbb, mint a BBQ sertéshús receptem, körülbelül 30 perc alatt összeáll (ami gyorsabb, mint az igazi carnitas), és szuper egyszerű.

Miután ettem az éttermi változatot és a saját házi változatomat is, azt mondhatom, hogy ezzel a recepttel tényleg valami nagyon hasonlót kaphatsz otthon.

Vegán Jackfruit Carnitas Taco Tacos

Hozzávalók

3 konzerv zöld jackfruit (egyenként 20 uncia), lecsepegtetve, leöblítve és szárazra nyomva.

¾ csésze növényi olaj

2 evőkanál őrölt kömény

1 evőkanál szárított oregánó

½ teáskanál őrölt pirospaprika pehely

¼ csésze friss narancslé

Kosher só és frissen őrölt fekete bors

Melegített kukoricatortillák a tálaláshoz

Füstös Salsa de Chipotle, a tálaláshoz

Apróra vágott friss koriander, kockára vágott lilahagyma és citromkarikák a tálaláshoz.

Útmutató

1

A felaprítható jackfruit húsából késsel távolítsd el a kemény magot. Távolítsd el a maghüvelyeket a húsból, és tegye a magházak közé. Aprítsd fel a jackfruit húsát egy közepes tálba. A magokat és a maghüvelyeket apróra vágjuk, amíg a húshoz hasonló állagúak lesznek, és az olajjal, a köménnyel, az oregánóval, a borsikafűvel, a narancslé felével, valamint egy-egy nagy csipet sóval és borssal együtt a tálba adjuk. Keverjük jól össze.

A fiatal zöld jackfruitot általában konzervdobozban vagy sós lében tartósítva, üvegekben lehet megvásárolni az ázsiai piacokon vagy bioboltokban.

2

Melegíts fel egy nagy serpenyőt közepesen magas hőfokon, majd add hozzá a jackfruitkeveréket. Főzzük, időnként megkeverve, amíg a jackfruit egyenletesen megbarnul, 20-30 percig. Vedd le a serpenyőt a tűzről, és keverd bele a maradék narancslevet. Ízlés szerint sóval és borssal fűszerezd.

3

Tálald a carnitast forrón, tortillával, salsával, korianderrel és hagymával. Evés előtt minden taco fölé facsarj citromkarikákat.

Jackfruit Carnitas

Összetevők

A fűszerkeverékhez (ez viszonylag rugalmas - ha nincs kéznél néhány fűszer, csak dolgozzunk azzal, amink van):

2 teáskanál őrölt kömény

2 teáskanál chilipor

1 csipet cayenne bors

¼ teáskanál paprika

½ teáskanál oregánó

¼ teáskanál fokhagymapor

¼ teáskanál bors

½ teáskanál só

1 csipet fahéj

1 teáskanál citromlé

1 teáskanál szójaszósz opcionális - elhagyható, ha kerüli a szóját.

A carnitashoz:

1 evőkanál étolaj Canola vagy valami semleges olaj.

1 kis hagyma kockára vágva

2 gerezd fokhagyma összezúzva

Házi fűszerkeverék lásd fentebb

1 20 oz-os konzervdoboz Jackfruit sós lében, lecsepegtetve.

1 evőkanál juharszirup

Útmutató

Tegyünk egy serpenyőt közepes lángra. Adja hozzá az olajat, a hagymát, a fokhagymát és a fűszerkeveréket.

Keverd addig, amíg a hagyma megtisztul és beborítja a fűszerek.

Add hozzá a jackfruitot és a juharszirupot, és időnként keverje meg, hogy a jackfruit feldarabolódjon. Akkor lesz kész, amikor a folyadék feloldódik, a jackfruit pedig sötétedik és kezd aprított húsra hasonlítani.

Carnitas Jackfruit Taco

Avokádó salsa

3 közepes méretű paradicsom, héj nélkül

1 közepes jalapeño, szárral (ha szükséges, magozva)

1 közepes Hass avokádó, kimagozva

1 csésze csomagolt friss koriander szárak és levelek

3-6 evőkanál víz, szükség szerint

1 evőkanál friss citromlé

1 ¼ teáskanál kóser só, plusz még több ízlés szerint

⅛ teáskanál őrölt köményt

Jackfruit "carnitas"

3 (20 unciás) konzerv fiatal zöld jackfruit vízben, lecsepegtetve, leöblítve és szárazra nyomva.

¾ csésze semleges étolaj (pl. szőlőmag), plusz szükség szerint több olaj

5 evőkanál friss narancslé, elosztva

2 evőkanál őrölt kömény

1 evőkanál szárított oregánó

2 ½ teáskanál kóser só, plusz még több ízlés szerint.

1 teáskanál fekete bors

½ teáskanál törött pirospaprika

További hozzávalók

10 (4-6 hüvelykes) kukorica tortilla, felmelegítve

Pico de gallo, friss korianderlevél és citromszeletek a tálaláshoz

Útbaigazítás

Készítsük el az avokádó salsát

1. lépés

Melegítsünk fel egy nagy öntöttvas serpenyőt közepes hőmérsékleten. Adjuk hozzá a paradicsomot és a jalapeñót; főzzük, időnként megforgatva, amíg minden oldalról elszenesedik, 12-14 percig. Hagyjuk 20 percig hűlni.

2. lépés

Tegyük a paradicsomot, a jalapeñót, az avokádót, a koriandert, 3 evőkanál vizet, a citromlevet, a sót és a köményt egy turmixgépbe. Feldolgozzuk simára, kb. 45 másodpercig, szükség szerint a maradék 3 evőkanál vízzel, egyszerre 1 evőkanálnyit adva hozzá, amíg az állagot el nem érjük. Ízlés szerint további sóval fűszerezzük. Tálalásig fedjük le és hűtsük le.

Készítsd el a jackfruit "carnitast".

1. lépés

Egy késsel távolítsd el a jackfruitdarabok nem aprítható magját a felaprítható külső részektől; tedd félre. Távolítsd el a maghüvelyeket a felaprítható részekről, és tedd a maghüvelyeket a magok közé. Tedd a felaprítható jackfruitot egy közepes tálba, és aprítsd fel a kezeddvel apró darabokra. Aprítsd fel a magokat és a maghüvelyeket, amíg a felaprított jackfruithoz hasonló állagúak lesznek; add a tálban lévő felaprított jackfruithoz. Add hozzá az olajat, 21/2 evőkanál narancslevet, köményt, oregánót, sót, fekete borsot és törött pirospaprikát; forgasd össze, hogy egyenletesen összeálljon.

2. lépés

Melegítsünk fel egy nagy öntöttvas serpenyőt közepes hőmérsékleten. Adjuk hozzá a jackfruitkeveréket; egy spatula segítségével nyomkodjuk egyenletes réteggé. Süssük, időnként megforgatva és nyomkodva, amíg megpirul és aranybarnára sül, 25-35 percig, szükség szerint adjunk hozzá olajat. Vegyük le a tűzről, és keverjük bele a maradék 2 1/2 evőkanál narancslevet. Ízlés szerint további sóval fűszerezzük.

3. lépés

Tegyünk kb. 1/4 csésze jackfruitkeveréket minden tortillára. Tetejére tegyünk pico de gallo-t és koriandert. Tálaljuk avokádó-salsával és citromszeletekkel.