, 2021/7/4

Miből készülnek a vegán receptek Ezek a vegán receptek növényi alapanyagból készülnek. Az az sok zöldségből, gabonából ,hüvelyesekből, gyümölcsökből,magvakból és így tovább.

Vegán sütik

Tojás és tej nélkül is lehet kifogásolhatatlan ízű, és állagú piskótát, muffint és tortát sütni! Az itt található vegán desszert receptek növényi alapú táplálkozásba illeszthetőek be.

Csokis, kakaós keksz.Narancs lekváros piskótatekercs.

Hozzávalók

 1 tepsi

200 gramm omlós tészta süteményliszt

100 gramm nádcukor

150 gramm étcsokoládé

2 evőkanál kakaópor

1/2 csomag bio sütőpor

1 kávéskanál só

1 dl repceolaj

1 dl víz

Elkészítés

Minden hozzávalót egy tálba teszünk  és jól összedolgozzuk. Az étcsokit darabold tetszőlegesen ahogy tetszik. Golyókat formálok vizes kézzel a masszából a sütőpapíron pedig szétlapíthatom. Nem kell, hogy egyforma legyen. Lehet kicsi és nagyobb darab keksz is. Előmelegített sütőben, 200°C, kb : 15 perc a sütés. Jó étvágyat!

Diós holdacska.

Hozzávalók

Tészta :

300 g liszt

80 g porcukor

150 g zsír

1 kk sütőpor

1 db citrom reszelt héja

4 db tojássárgája

1 ek tejföl

Töltelék :

1 db kisebb üveg baracklekvár

50 g étcsoki

Hab:

4 db tojásfehérje

180 g kristálycukor

ízlés szerint pici só

150 g darált dió

A hozzávalókból ruganyos tésztát gyúrunk és a sütőpapírral bélelt tepsibe nyomkodjuk. A tepsi mérete 30x40 cm. Megkenjük a lekvárral, megszórjuk a felaprított csokival. Rákenjük a diós habot és előmelegített sütőben 170 CANon 35-40 percig sütjük.

A  tojásfehérjét laza habbá verjük a csipet sóval a habhoz, majd kanalanként hozzáadjuk a cukrot. Keményre verjük a habot, majd összekeverjük a darált dióval. Vigyázzunk, hogy ne törjük össze. Fánk Szaggatóval fél holdakat szaggatunk a megsült sütiből, de kockákra is vághatjuk.

Sütőtökös-zabpelyhes golyó.

20 dkg sült tök

1 dl kókusztej

12 dkg zabpehely

3 ek kókuszreszelék

3 ek méz (vegán változat: agavé, datolya szirup, stb.)

1 mk fahéj

4 ek folyékony kókuszzsír

1 ek útifű maghéj

durvára vágott dió (elhagyható, helyette jó pl. a kókuszreszelék is)

Sütőtökös-zabpelyhes golyó elkészítése

A sütőtökös-zabpelyhes golyó hoz először turmixold krémes állagúra a sütőtököt. Keverd hozzá a mézet (vegánoknak: agavé, datolya szirup, stb.), a kókuszzsírt és a kókusztejet. Add hozzá a zabpelyhet és a kókuszreszeléket, a fahéjat, az útifű maghéjat.

Hagyd egy kicsit puhulni a zabpelyhet, majd hozd botmixerrel kissé simább állagúra a masszát. Nem kell homogénnek lennie, jobb ha darabos marad.

Hagy állni a masszát, hogy szépen összeálljon a tésztája. Ha esetleg száraznak találta, adj hozzá még kevés kókusztejet. Végül formázz golyókat és forgasd meg a sütőtökös-zabpelyhes golyókat a durvára vágott dióban. Jó étvágyat ehhez a szuper sütőtökös-zabpelyhes golyóhoz.

Vegán csokitorta.

Piskóta

12 dkg Graham-liszt

10 dkg finomliszt

12 dkg nyírfacukor (xilit)

3 dkg kakaópor

2,5-3 dl növényi tej

3 e.k étolaj

1 sütőpor

Csokikrém

2 csomag csokoládés pudingpor

3 dkg minőségi kakaópor

4-6 e.k nyírfacukor / eritrit (ízlésed szerint)

1 e.k gabonakávé

7 dl növényi tej

4 e.k kókuszzsír

Csokoládémáz

10 dkg étcsokoládé (min. 70% kakaótartalmú)

2 e.k kókuszzsír (esetleg étolaj)

Elkészítése.

A vegán csokitorta elkészítéséhez először elkeverjük a vegán csokoládé pudingport a kakaóporral, a gabona kávéval, a nyírfacukorral,  majd a növényi tejjel a szokásos módon elkészítjük a pudingot. Végül a csokoládé krémbe keverjük a kókuszzsírt is. Összekeverjük a vegán csokitorta piskótájának hozzávalóit. Annyi növényi tejet adjunk hozzá, hogy a tészta piskóta állagú legyen.

A piskótatésztát kibélelt vagy kikent tortaformába öntjük, és 180 fokon 30-35 perc alatt megsütjük. A piskótát két részre vágjuk, majd megtöltjük a csokikrém kb. 4/5 részével. Elkészítjük a csokoládé mázat: A csokoládét 3 csapott ek kókuszzsírral gőz fölött megolvasztjuk.

Bevonjuk a vegán csokitorta tetejét a csokoládéval, majd hagyjuk megszilárdulni a csokimázat. Végül szabálytalanul megkenjük a maradék csokikrémmel a vegán csokitorta oldalát (azaz nem egyenletesen, de ha szeretnéd, a torta oldalát teljesen is bevonhatod a csokikrémmel).

A vegán csokitortát néhány órára hűtőbe tesszük, hogy szépen összeálljon és lehessen szeletelni. A vegán csokitorta tetejét agavé sziruppal is díszítheted, ha szeretnéd.

Paleo kókusztekercs

 Hozzávalók

4 dkg kókuszliszt

8 dkg kókuszreszelék

8 dkg lenmagliszt

3 dkg kakaópor

12 dkg datolya

1-2ek kókuszzsír

kókusztej

Kókuszkrém:

5 dkg kókuszreszelék

200 ml kókuszkrém

1/2 e.k útifű maghéj

méz / agavé szirup / eritrit / nyírfacukor

Elkészítése

A paleo kókusztekercs tésztájához először áztasd be a datolyát, majd pépesítés botmixerrel. Gyúrd össze a paleo kókusztekercs tésztájának hozzávalóit. Adj hozzá annyi kókusztejet, hogy jól formázható, de ne ragacsos tésztát kapj.

A paleo kókusztekercs krémjéhez habosítsuk a kókusztejszínt kézi mixerrel, add hozzá folyamatosan a kókuszreszeléket. Édesítsd még ízléses szerint, végül keverd hozzá az útifű maghéjat is.

Paleo kókusztekercs összeállítása: Helyezd a  tésztát két sütőpapír közé és nyújts ki 0,5 cm vastagra, majd kend meg a kókuszkrémmel, majd tekerd fel a tésztát.

Tedd a paleo kókusz tekercset a hűtőbe, hogy megszilárduljon. Jó étvágyat hozzá.

Sütőtök,  kesudió együttese egy igazi gluténmentes vegán

finomság

Hozzávalók 

200 g kesudió

150 g sült sütőtök

Stevia, fahéj, vanília ízlés szerint

csipet só

2 dl víz

1,5 evőkanál agar-agar

Tetejére:

1 tábla étcsoki

100 ml kókuszkrém (de lehet kevés mandulatej, kesutej, vagy bármilyen tejt alternatíva)

Elkészítés:

A kesudiót minimum 2 órára beáztatjuk. Ha letelt az idő, késes aprítóba, vagy smoothie készítőbe tesszük 2 dl vízzel és 1 csipet sóval ledaráljuk.

Egy lábasba öntjük a sűrű krémet és elkezdjük forralni. Beletesszük a sütőtökpürét, a steviát és a fahéjat, majd homogénre keverjük az egészet.

Ha felforrt, elkeverünk benne 1 e.k agar agart, porciózzuk és legalább 1 órára hűtőbe tesszük.

Ezt követően vízgőz fölött megolvasztjuk a tábla étcsokit, , hozzáadjuk a 100 ml kókuszkrémet és a megdermedt kis panna cották tetejére csorgatjuk.

A receptben használt agar-agar egy növényi zselésítő anyag, amelyet zselatin helyett használunk. A helyettesítésről ebben a cikkünkben tudsz bővebben olvasni: Áttérés vegetáriánus étrendre

Gluténmentes vegán áfonyás amaránt desszert recept

Hozzávalók:

1 bögre amaránt

2 bögre kókusztej

pici stevia

vanília aroma

csokireszelék

kókuszpehely

pár szem áfonya

Elkészítés:

Az amarántot egy lábasban felöntjük a 2 bögre tejjel, ízesítjük steviával és vanília aromával, majd 10 percig folyamatos kevergetés mellett megfőzzük.

Ha ezzel megvagyunk, fedő alatt még 10 percig állni hagyjuk. Tálaláskor reszelünk rá egy kis csokit, megszórjuk kókuszpehellyel és némi áfonyával.

Sütés nélküli vegán Bounty ízű torta

Alap hozzávalói és elkészítése:

6 szem Szafi Free Medjool datolya 

60 g zabpehely (Szafi Reform gluténmentes zabpehely ITT!)

20 g kókuszreszelék 

A datolyákat kimagoztam és beáztattam 10-15 percre csapból engedett forró vízbe. Ezután a másik két összetevővel együtt robotgépben összedaráltam őket, míg egy szép egynemű masszát nem kaptam, amit könnyen lehetett formázni. Ezt a masszát egy kisebb sütőpapírral kibélelt tortaformába nyomkodtam.

“Bounty” réteg:

80 g Szafi Free hántolt köles  

50 g langyos kókuszolaj 

50 g langyos kókusztejszín  

50 g eritrit 

pár csepp vanília kivonat

80 g Szafi Reform kókuszos desszert krémalap por 

A kimért kölest párszor átmostam, majd négyszeres mennyiségű vízben puhára főztem. A megfőtt kölest a kókuszos krémalap kivételével a többi hozzávalóval robotgépben pépesített. A legvégén adtam hozzá a kókuszos krém alappor és gyorsan elkevertem. Majd a kész krémet a datolyás-zabpelyhes alapra kentem.

A tetejét pedig egy egész üveg Szafi Reform Mogyorókrémmel  koronázták meg (ami lehet picit sok lett, így elég csak az üveg fele is rá). Pár óráig hűtőben tároljuk és utána fogyaszthatjuk is!”

Gluténmentes vegán csokikrémes ostya Szafi Free univerzális lisztkeverékből

Krém hozzávalói és elkészítése:

417 g főtt, szűrt, forró cukkini

40 g Szafi Reform zsírszegény kakaópor  (Szafi Reform zsírszegény kakaópor ITT!)

18 g  Szafi Reform négyszeres erősségű édesítőszer

2 g só

1 g cikória pótkávé

6 g rumaroma 

6 g xantán vagy konjac liszt (Szafi Reform konjakliszt ITT!)

A fenti hozzávalókat turmixoljuk össze és felhasználásig tegyük hűtőbe.

Ostya hozzávalói és elkészítése:

100 g  Szafi Free hajdina mentes rost csökkentett univerzális lisztkeverék 

50 g eritrit 

1 g só (

80 g ALPRO Mandulatej  + 3 g bambuszrostliszt a gyúráshoz 

Oldjuk fel a folyadékban a sót és az édesítőt, majd öntsük hozzá a lisztet és fakanállal keverjük, míg besűrűsödik. Fedjük le az edényt és pihentessük a masszát 15 percig.

Ezután, enyhén lisztes felületen gyúrjuk át a tésztát és osszuk 8 egyenlő súlyú darabra. Formázzunk belőlük kis gombócokat.

Sütés:

Melegítsük elő az ostyasütőt, majd egyesével, 3 percig süssük őket. Ha kisült egy ostya, azonnal hajtsuk egy henger formára, és néhányszor görgessük át, hogy a szélei összetapadjanak.

Nyers Vegán Dunahullám süti 

 tészta hozzávalók:

150 g darált dió és/vagy lenmag

150 g mazsola vagy datolyapüré

1-2 evőkanál nyers kakaópor

Nyers Vegán Dunahullám süti töltelék hozzávalók:

100 g kesudió 2 órán át áztatva

200 g pépes kókuszhús

250 ml mandulatej (házi diótej)

2 evőkanál útifűmaghéj (púpozott evőkanál)

2 evőkanál agave szirup

1 evőkanál citromlé

250 g fagyasztott cseresznye megolvasztva vagy friss cseresznye

Nyers Vegán Dunahullám süti csokoládé öntet hozzávalók:

2 evőkanál kókuszolaj (púpozott evőkanál)

3 evőkanál mandulatejszín

2 evőkanál agave szirup

1 evőkanál kakaópor (púpozott evőkanál)

Elkészítés

 

Nyers Vegán Dunahullám süti elkészítése:

Tészta:

A hozzávalókat dolgozzuk össze egyenletes masszává.

egy sütőpapírral kibélelt sütőformába tegyük bele.

Töltelék:

A töltelék hozzávalóit a cseresznye kivételével turmixoljuk össze.

Simítsuk rá a tésztára.

Tegyük rá a cseresznyéket.

Helyezzük a hűtőbe, hogy összeálljon.

Csokoládé öntet:

Olvasszuk fel a kókuszolajat.

Keverjük bele a kakaóport, a szirupot és a kókusztejszínt.

Duplacsokis mogyoróvajas vegán brownie

Hozzávalók:

200 gramm puhára főtt édesburgonya

100 gramm juhar/datolyaszirup

100 gramm mogyoróvaj

15 gramm kókuszolaj

25 gramm zsírszegény kakaópor

50 gramm zabpehelyliszt

50 ml kókusztej (Abs WHITE-ból kikeverve)

Csipet só

1 kk sütőpor

1 kupak vanília aroma

1-2 db Dupla Csokoládés brownie AbsoBar 

Elkészítés:

A puhára főtt édesburgonyát egy villával pépesítjük, hozzákeverjük a szirupot, mogyoróvajat, kókuszolajat, sót, vanília aromát és a kókusztejet. Egy másik tálban összekeverjük a kakaóport, sütőport és lisztet, és összedolgozzuk az édesburgonyás keverékkel. Szilikon sütőformába öntjük.

A Dupla csokis brownie AbsoBar-t feldaraboljunk, és a tetejére szórjuk (de akár bele is lehet keverni egy részét). 180 fokon 40-45 percig sütjük. A sütőből kivéve még remegős lehet az állaga, de kihűlve már szépen szeletelhető.

Omlós almás vegán finomság gluténmentesen, egyszerűen

Hozzávalók:

200 g Schär Mix C

50 g rizsliszt

2 teáskanál fahéj 

1 teáskanál vanília

1 teáskanál rumaroma (opcionális)

1/2 teáskanál szódabikarbóna

150 ml The Bridge kókuszos rizstej

50 ml növényi olaj / Vénusz Immuno/

kb fél deci almalé

370 g reszelt alma

45 g olvasztott csoki

5 evőkanál lekvár

1 "tojás

Elkészítés:

Pucold meg, majd reszeld le az almát. Keverd össze a száraz anyagokat, majd keverd hozzá az almát és a nedves anyagokat, és 175 fokra előmelegített légkeveréses sütőbe rakd be 45 percre sülni. Jó étvágyat!

Kókuszkocka

A vegán piskótához szükséged lesz az alábbi összetevőkre:

25 dkg teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt vagy búzaliszt

25 dkg fehér tönkölybúzaliszt vagy búzaliszt

1 csomag sütőpor

18 dkg teljes értékű nádcukor

vaníliarúd belseje kikaparva

8 dkg kókuszzsír

4 dl mandulatej vagy rizstej

1/2 db citrom héja

A csokoládés réteghez:

10 evőkanál kakaó

10 dkg kókuszzsír

15 dkg nádporcukor

3 dl mandulatej vagy rizstej

A külső réteghez:

25 dkg kókuszreszelék

A tészta száraz hozzávalóit keverd el a kétféle liszttel, a sütőporral és a nádcukorral, majd add hozzá a vaníliát, a kókuszzsírt és a mandulatejet, valamint a citrom reszelt héját és keverd össze. Egy sütőpapírral kibélelt tepsibe öntsd bele a masszát, és 180 fokos sütőben süssük 30 percig. A kihűlt piskótát vágd csíkokra. Ezt követően a csokoládés réteg hozzávalóit tedd egy edénybe és főzd fel. A forró csokoládéba villával mártogasd bele a piskóta kockákat, majd forgasd bele a kókuszreszelékbe.

Banános zabsüti

60 g zabpehely

70 g tönkölybúza korpa

3ek nádcukor

2 banán

1 alma

1 vaníliarúd

fahéj, gyömbér, szerecsendió, mézeskalács fűszer ízlés szerint

víz

Elkészítés:

A korpát keverd össze a pépes banánnal, a reszelt almával, nádcukorral, a vaníliarúd kikapart belsejével és a fűszerekkel. Ha kész a massza, keverd bele a zabpelyhet is. Adj hozzá annyi vizet, amitől kissé ragacsos állagú lesz. Egy kanál segítségével sütőpapírral kibélelt tepsibe rakosgasd a korongokat, ne legyenek túl laposak, mert sütés közben le fognak lohadni. Előmelegített, 180°C sütőben addig sütöd, amíg a külseje már nem ragad, és a zabszemek elkezdenek ropogóssá válni. 

Vegán tiramisu

A tiramisut legegyszerűbben így tudod elkészíteni: A krémhez 1 doboz selyem tofut és10 dkg porcukrot dolgozz össze fél citrom levével, turmixgépben. A kapott krémet forgasd össze 2dl habbá vert vegán tejjel. Közben 1 zacskó kétszersültet vagy háztartási kekszet mártogass kávéba, és rétegezve helyezd egy üvegtálba. A tetejét szórd meg holland kakaóporral, és helyezd egy éjszakára, vagy akár több időre a hűtőbe. Ennyi idő alatt szépen beissza a masszát, és csodásan szeletelhetővé válik. Szórhatsz a tetejére egy kis fahéjat, vagy akár egy újabb réteg kakaóport is. Az is jó ötlet, ha csatos üvegbe teszed, nagyon dekoratív és jól szállítható is.

Vegán kevert sütemény dióval

Hozzávalók:

1 bögre növényi tej (2-3 dl)

3 evőkanál olaj

1 csapott teáskanálnyi szódabikarbóna

liszt, amennyi hasonló állagúvá teszi, mint a piskótamassza, nem túl folyós, enyhén sűrű (fele arányban teljes kiőrlésű és fehér liszt plusz egy kevés zabpehely liszt, összesen kb. 20-25 dkg)

ízlés szerint nyírfacukor vagy gyümölcscukor vagy kókuszvirág cukor (2-3 e.k)

1 citrom vagy narancs, esetleg almaecet

1 kisebb marék dióféle

1ek kakaó vagy karobpor (opcionális)

sütőpapír 

Elkészítés:

A liszteket összekeverjük egy tálban, hozzákeverjük a szódabikarbónát, a cukrot, a karobot vagy kakaóport. Hozzáadjuk az olajat, majd a növényi tejet és a kifacsart citrom- vagy narancs cseppeket és csomómentesre keverjük. A diófélét kisebb darabokra felaprítjuk. Sütőpapíros tepsibe öntjük a tésztát.  Rászórjuk a felaprított dió-darabokat, majd sütőben készre sütjük. Ha kihűlt, szeleteljük és porhanyósra őrölt gyümölcscukorral megszórjuk a tetejét. Sütés előtt a tésztába keverhetünk egy kis mézeskalács fűszerkeveréket, különlegessé téve a sütemény ízét.

 

Almás golyó mandulával

Hozzávalók

3 kis db alma (reszelve ( reszelőn))

2 kis db sárgarépa (közepes sajtreszelőn reszelve)

20 dkg mandula (darált)

1tk fahéj (kb. kk (ízlés szerint))

Elkészítés

Megtisztítjuk az almát és a sárgarépát, lereszeljük. Hozzáadjuk a fahéjat és a mandulát. (Lehet darált kekszet is, de akkor nem gluténmentes.) Jól összegyúrjuk, majd legalább 15 percre állni hagyjuk, de lehet akár 1-2 órára is.

Golyókat formálunk belőle, és kókuszreszelékbe forgatjuk. Azonnal is fogyasztható, de hűtőbe téve igazi frissítő, cukor, liszt és mindenféle "műanyag" mentes édességet kapunk. Minőségét megőrzi kb. 5 napig, hűtőben tárolva.

Kölesből süti

Hozzávalók

100 g köles

150 ml víz

só ízlés szerint

0.5 citromból nyert citromhéj

45 g erythritol

vanília ízlés szerint

fahéj ízlés szerint

2 teáskanál lenmag

1 e.k útifű maghéj (elhagyható)

100 ml mandulatej

4 e.k sárgabaracklekvár

0.5 e.k olívaolaj (a tepsihez)

Elkészítés

Először a kölest feltesszük főni másfélszeres vízmennyiséggel és egy pici sóval. Amikor elfőtt a víz, akkor ízesítjük a megdagadt kölest (a sárgabaracklekvár kivételével mindent beletettem), és hozzáöntjük a mandulatejet, majd puhára főzzük. Egy nagyon kicsit szottyos hagyjuk, mielőtt betesszük a sütőbe.

Előmelegített sütőben, kb. 170-180 °C- 35 percig sütjük, egy olívaolajozott pici tepsijében.

Trüffel Torta (vegán)

Hozzávalók a kekszes alaphoz:

25 dkg darált háztartási keksz

12 dkg margarin

1 dl növényi tej

10 dkg cukor

2 ek cukrozatlan kakaópor

Hozzávalók a krémhez:

170 gramm étcsoki

480 ml növényi tej

200 gramm datolya

Elkészítése:

A margarint, a tejet és a cukrot gőz fölött addig melegítjük, amíg teljesen fel nem olvadnak. A tűzről levéve hozzáadjuk a kakaóporral elkevert darált kekszhez.

Sütőpapírral bélelt tortaformába nyomkodjuk (így könnyebb lesz kivenni a formából) úgy, hogy legyen némi pereme.

A krémhez a növényi tejet összeturmixoljuk a datolyával, majd a közben gőz fölött megolvasztott csokoládét belefolytjuk és még egyet turmixolunk rajta.

A krémet rá csorgatjuk a kekszes alapra, és minimum néhány órára, de inkább egy éjszakára hűtőbe tesszük. Kedvünk szerint díszítjük.

Készítettem már belőle mini tortácskákat is.

Nyers Vegán almás-mákos-áfonyás torta

tészta hozzávalók:

1,5 csésze mandula (áztatva, őrölt)

1/2 csésze kókuszreszelék

1/2 csésze datolya

3 evőkanál kókuszolaj (folyékony)

3 evőkanál mandulatej

vanília

csipet só

Nyers Vegán almás-mákos-áfonyás torta mákos töltelék hozzávalói:

1 csésze mák (őrölt, áztatott)

1 csésze datolya

citromlé

Nyers Vegán almás-mákos-áfonyás torta almás réteg hozzávalói:

alma

fahéj

szegfűszeg

citromlé

3 evőkanál útifűmaghéj

Elkészítés 

Nyers Vegán almás-mákos-áfonyás torta elkészítése:

Tészta:

Tedd az összes hozzávalót S-késes turmix gépbe és turmixold egyenletes tésztává!

Egy süteményformát szórj be egyenletesen kókuszreszelékkel és kézzel vagy kanállal nyomkodd bele a masszát!

Mákos töltelék:

Készítsd össze a hozzávalókat és tedd rá a kész tésztára!

Almás réteg:

Reszeld le az almát!

Ízesítsd fahéjjal, szegfűszeggel és kevés citromlével és keverj hozzá 3 evőkanál útifű maghéjat. Helyezd a mákos töltelék. Ezt követően az áfonyákat turmixold sima krémmé!

Díszítsd fel vele a tortát. Az egész süteményt helyezd legalább 1 órára a hűtőszekrénybe.A tetejét egész áfonya szemekkel díszítheted.

Szafi Free vegán proteines kráteres süti

Hozzávalók a piskótához

230 g Szafi Free karobos piskóta és muffin lisztkeverék 

30 g Szafi Free rizscsíra fehérjés shake protein 

1 tk. Szafi Reform instant kávé (elhagyható) 

20-25 g Szafi Reform negyedannyi édesítő, VAGY 16g

 Szafi Free ötszörös erejű édesítő 30 g 100%-os citromlé (ennél a receptnél, a bolti üveges is jó)

185 g víz (azaz 1,85 dl)

100 g Szafi Free vagy Szafi Reform lekvár (bármilyen ízű lekvárral jó, én Szafi Free fahéjas szilva lekvárt használtam

rum aroma

A tetejére:

20 g Szafi Free főzés nélküli fehérjés kása alap 

10 g Szafi Free vaníliás zabpuding por 

édesítő ízlés szerint

1 dl meleg növényi tej (

15 g Szafi Free narancsos-csokis kása/keksz alap a szóráshoz 

Elkészítés:

Először a krémet készítjük el. A narancsos csokis kása/keksz alap kivételével összekeverjük a hozzávalókat. A piskótához a vizet, citromlevet, lekvárt, rumaromát kézi habverővel összekeverjük. Hozzáadjuk az édesítőt, a protein shake port, kávét, majd a lisztkeveréket és alaposan elkeverjük.

Sütőpapírral bélelt formába öntjük (én egy kb. 25×16 cm-es tepsit használtam), a tetejére kanalazzuk a krémet, megszórjuk narancsos-csokis kásával és előmelegített sütőben megsütjük. (180 fokon kb. 30 percig sütöttem.)