, 2022/5/6

Hogyan készítsünk autentikus Aguachile-t (más néven Camarones en Aguachile), egy ízletes mexikói előételt, amely hasonlít a ceviche-hez, ahol a garnélarákot lime-lében pácolják, de csilivel és korianderrel kiegészítve. Egy egyszerű és finom előétel, amely alacsony szénhidráttartalmú és keto barát.

aguachiles recipe

Az egyik kedvenc mexikói ételem a ceviche mellett az Aguachile. A ceviche és az Aguachile abban hasonlít, hogy mindkettő hal vagy garnélarák, lime-lében "megfőzve". De az Aguachile egy lépéssel tovább megy, mivel vegyes csilét és koriandert adnak hozzá, ami ezt az élénk zöld színt és fűszeres finomságot adja!

Az Aguachile szó szerint "chilivizet" jelent, és ez az, ami ebben a receptben a garnélarákot ízesíti. Fűszeres és tele van ízzel - szerintem ez hihetetlenül addiktív... és alig várom, hogy kipróbáld!

Ez az Aguachile recept

Azzal kezdődik, hogy a garnélát félbevágjuk, eltávolítjuk a farkát és az esetleges ereket. Így könnyebben fogyasztható és gyorsabb a pácolási idő. Ha nagyon kicsi garnélarákot használsz, akkor pillangózhatod őket, az egyik oldalukat meghagyva, ha úgy tetszik, de én úgy találom, hogy csak félbevágni a legegyszerűbb és leggyorsabb. Itt fagyasztott, nyers, hámozott garnélarákot használtam - kilónként 21-25 darabot, amit kiolvasztottam.

Egy autentikus mexikói Aguachile recept garnélarákkal! A ceviche-hez hasonlóan a garnélarákot félbevágjuk, és lime-lé, csilipaprika és koriander keverékében megfőzzük. Ízletes, egyszerű és finom!

Tegyük egy sekély tálba vagy tepsibe, és facsarjuk meg lime-lével, annyival, hogy jól bevonja őket. A fém reakcióba léphet a mésszel, ezért használjunk üveg vagy porcelán edényt, ahol a garnéláknak van helyük egy rétegben pácolódni. Adjunk hozzá egy csipet sót.

Hagyd a garnélarákot 20 percig pácolódni, félidőben megfordítva, hogy mindkét oldala érintkezzen a lime levével.

Akkor tudjuk, hogy a garnélarák "megfőtt", ha lágy rózsaszínűvé válik. Vedd észre a színkülönbséget felülről.

Amíg a garnélák pácolódnak, sózzuk és áztassuk be a lilahagymát.

Vékonyra szeleteljük a hagymát, vagy használjunk mandolint. Én egy negyed vöröshagymát használtam ehhez az Aguachile recepthez.

Bőségesen sózzuk meg, fedjük le vízzel. A hagyma színének élénkebbé tételéhez adjunk hozzá egy fröccs fehér ecetet.

Ezután készítsük el az ízletes aguachile pácot - ami dióhéjban annyit tesz, hogy chiliket ( jalapeño vagy serrano) koriandert, egy fokhagyma gerezdet, lime levet és sót keverünk össze.

Ezt addig turmixoljuk, amíg sima és élénk, élénkzöld nem lesz.

A lime levet benne hagyva, az Aguachile Marinade-ot a garnélarákokra öntjük, és elkeverjük.

Szórd bele a lecsöpögtetett hagymát, azt is kevergetve egy kicsit, egy keveset félretéve a tetejére.

Add hozzá az uborkát és a koriandert, és tálalásig lefedve tedd hűtőbe. majd tálalás előtt közvetlenül avokádóval egészítsd ki, ha szeretnéd.

Az Aguachile-t a legjobb hidegen, szépen tálalni!

Tálald az Aguachile-t avokádóval, tortillachipsszel vagy mini tostadával. Vagy ha gabonamentes, a plantain chips is működik!

Hogy mérsékeld ennek az Aguachile receptnek a forróságát - adj hozzá friss avokádó szeleteket tálaláskor hozzáadatod. Egyszerűen tedd az avokádószeleteket a tetejére.

Aguachiles

Összetevők

Táplálkozás

1 Lb friss garnélarák

4 serrano chili, szár nélkül, durván felaprítva

5 -6 lime, levet eresztve

1⁄3 csésze koriander

1 1⁄4 teáskanál só

1⁄2 kis lilahagyma, finomra szeletelve

1⁄3 uborka

1 avokádó, szeletelve

8 -10 tostadas

Útmutató

A garnélarákot pillangózzuk meg és tisztítsuk meg. Egy éles késsel hosszában vágjuk be a garnélarákokat a hátuk mentén. Nagyobb garnélarákok esetében vágja őket tisztán két félbe. Kisebb garnélarákoknál ne vágjuk át teljesen, hogy a két fél együtt maradjon. Ha felnyitotta, távolítsa el a garnélarák közepén futó szürke bélcsíkot.

Egy turmixgépben adjuk hozzá a chilit, a lime levét, a koriandert és az első teáskanál sót. Turmixoljuk addig, amíg a chiliket éppen csak fel nem törjük. Ne aggódjon amiatt, hogy sima pépet kapjon. Néhány darabos chili nem jelent problémát.

Fedd be a kagylót a turmixolt mártással. Pácold a hűtőszekrényben 15-20 percig. Akkor tudod, hogy kész, ha a kagyló felülete kezd átlátszatlanul fehérré válni. Ha a mártás nem fedi be teljesen a kagylót, kb. 5 perc után keverd meg a keveréket, hogy egyenletesen pácolódjon.

Amíg a kagylók pácolódnak, hámozd meg az uborkát, és kapard ki a magokat. Vágjuk 1/2 hüvelykes kockákra.

Tálalás Tedd az uborkát a kagylótálhoz, és forgasd össze. Kanalazzuk a kagylót, az uborkát és a mártást egy nagy lapos tálba. Szórd meg a maradék 1/4 teáskanál sóval. Tedd a tetejére a felszeletelt hagymát, és tálald tostadával és szeletelt avokádóval.

Hiteles Aguachile recept garnélarákkal

Egy autentikus Aguachile recept garnélarákkal! A ceviche-hez hasonlóan a garnélarákot félbevágjuk, és lime-lé, csilipaprika és koriander keverékében főzzük. Ízletes, egyszerű és finom előétel! Tálalja uborkával, avokádóval és tortillachipsszel.

Hozzávalók

1 font nyers garnélarák (hámozva és kibelezve, farok eltávolítva) ( vagy fésűkagyló helyett - lásd a megjegyzéseket).

1-2 nagy lime

bőséges csipetnyi só

¼ vöröshagyma, nagyon vékonyra szeletelve ( mandolin segítségével)

nagy csipet só

fröccsenés fehér ecet ( nem kötelező, a szín feldobásához)

víz, hogy ellepje

Aguachile pác:

1/2 csésze friss lime leve ( 2-3 lime) ( lásd a jegyzeteket).

1 gerezd fokhagyma

1 csésze koriander, csomagolva (egy nagy csokor fele) zsenge szárak OK

2 jalapeño, hosszában félbevágva

1 serrano chili, hosszában félbevágva ( extra csípősséghez nem kötelező)

1 teáskanál kóser só

Választható köretek:

1 1/2 csésze szeletelt török vagy angol uborka.

avokádószeletek

retekszeletek

egy csepp olívaolaj

korianderlevelek

tortilla chips vagy mini tostadas

Útmutató

A garnélarákot hosszában vágjuk félbe, és távolítsuk el az ereket vagy a farkakat. Tegyük egy sekély tálalóedénybe, lehetőleg egy rétegben. Nyomjon rá annyi lime-ot, hogy a garnélarákot ellepje - ez megfőzi a garnélarákot, és kissé rózsaszínűvé teszi. Szórjuk meg egy kevés sóval. A garnélarákot szükség szerint megfordítjuk, hogy mindkét oldalát megfőzzük a lime-lében - ez körülbelül 20-30 percig tart.

Vékonyra szeletelje a lilahagymát, tegye egy tálba, és bőségesen fűszerezze sóval. Öntsön rá annyi vizet, hogy éppen ellepje a hagymát. Nem kötelező: Adjunk hozzá egy fröccs fehér ecetet, hogy fokozzuk és kiemeljük a hagyma piros színét.

Készítsd el az Aguachile pácot: Tedd a hozzávalókat egy turmixgépbe, és turmixold simára, egy teljes percig, szükség szerint lekaparva az oldalát. Ha a garnélarák pácolásából felesleges lime-lé maradt, akkor ebből a turmixgépben felhasználhatsz egy keveset a ½ csésze elkészítéséhez.

Öntsd az aguachile pácot a garnélarákokra, és forgasd össze őket. Csepegtesd le a hagymát, és szórja a tetejére, kissé elkeverve. Ha szeretnél, adjon hozzá uborkát vagy retket. Hűtőszekrényben 30 percig vagy legfeljebb 4 órán át pihentetjük. Ez hidegen tálalva a legjobb!

Amikor tálalásra kész, kóstold meg ( én egy tortilla chipsre szoktam kóstolni), és állítsd be a sót. Adjunk a tetejére avokádószeleteket, szórjuk meg friss korianderrel és opcionálisan csöpögtessünk rá egy kis olívaolajat. Tálaljuk tortillachipsszel vagy mini tostadával az oldalán. Jó étvágyat az egyik kedvenc mexikói ételemhez!!!

Aguachile Verde (zöld)

Próbálja ki az aguachile, a mexikói Sinaloából származó fűszeres garnélarákos ceviche eme remek változatát, és tálalja friss tostadákkal. Vendégséfünk, Ted Montoya receptje.

Hozzávalók

1 font garnélarák, hámozva és kibelezve

2 uborka

2 Serrano chili

1 kis fehér hagyma

1 csésze lime leve,

1⁄4 csésze desztillált ecet

2 teáskanál só

1 vöröshagyma, felszeletelve

1 uborka, szeletelve

1 csokor koriander, szedve

Olívaolaj

1/2 avokádó, a díszítéshez

Útmutató

Az uborkát, a serrano chilit és a hagymát vágjuk durvára. Tegyük a turmixgépbe. Adjuk hozzá a lime levét, az ecetet és a sót, majd 2-3 percig turmixoljuk magas fokozaton, amíg folyadék keletkezik.

Szűrjük le a megtakarított folyadékot, és dobjuk el a visszamaradt szilárd anyagokat.

Pillangózd meg a megtisztított garnélarákot, és tedd egy tálba. Óvatosan öntsd a folyadékot a garnélarákokra, és egyenletesen keverd össze.

Hűtsük le a garnélarákot, és hagyjuk pácolódni legalább 2 órán át. A garnélarák akkor tálalható, ha kifehéredett és megszilárdult.

Az uborkát és a hagymát vékonyan felszeleteljük, és a főtt garnélarákhoz keverjük.

Tálaljuk egy tálban a folyadékkal együtt.

Díszítsd avokádószeletekkel és korianderlevelekkel.

Locsoljuk meg olívaolajjal.

Profi tippek

Tálald tostadákkal

Camarones en Aguachile (Chilei vízi garnélarák)

A Camarones en Aguachile szó szerint azt jelenti, hogy "garnélarák chilis vízben". A víz ebben az esetben friss lime leve, amelyet friss serrano chilivel kevernek. Rövid pácolás után ez a finom, friss tengeri herkentyűs előétel készen áll a fogyasztásra. A családom Észak-Mexikóból származik, és a tenger gyümölcsei ott nem voltak olyan népszerűek, mint Sinaloában, ahonnan ez az étel származik.

Mi többnyire hús-, bab- és tojásételeken nőttünk fel. Így miután kikerültem a házból és férjhez mentem, meg kellett tanítanom magamnak, hogyan kell mindenféle mexikói ihletésű tenger gyümölcsei ételeket főzni, mert nagyon szeretjük őket. És nemcsak garnélarákkal, hanem ez a recept ízletes fésűkagylóval vagy vékonyra szeletelt fehér hallal elkészítve is. Sokféle variáció létezik, mint például Rojo, Verde és Nayarit. A barátai és a családja le lesz nyűgözve, amikor ezt az ételt a következő összejövetelen bemutatja.

Hozzávalók

A garnélarákhoz

1 font extra nagy garnélarák meghámozva és kibelezve

1 csésze friss lime leve kb. 8 lime

4-6 serrano paprika szárát eltávolítva

2 evőkanál szőlőmag- vagy olívaolaj

só ízlés szerint

1 lilahagyma vékonyan felszeletelve

1 közepes uborka meghámozva és vékonyan felszeletelve

4 evőkanál koriander apróra vágva

Friss törött bors ízlés szerint

Szükséged lesz még

8 kukorica tortilla tostada

1-2 avokádó szeletelve

Útmutató

Hámozzuk meg és tisztítsuk meg a garnélarákot. Egy kis, éles késsel pillangószerűen bontsuk fel a garnélarákot, és szeleteljük fel. Ez segít a garnélaráknak laposabban feküdni a pácolás és a főzés során, és kisebb darabokat kapunk, amelyeket könnyebb megenni.

Öblítsd le a garnélát hideg vízzel, majd papírtörlővel töröld szárazra, és tedd vissza sekély üvegtálba. A garnélarákhoz adjuk hozzá a lime-lé 1/2 részét, ügyelve arra, hogy a garnélarákot ellepje. Ízlés szerint sózzuk meg. Fedjük le és hűtsük le, amíg a többi hozzávalót előkészítjük.

Add a turmixgéphez a serrano paprikát, a koriander 1/2 részét, a szőlőmagolajat, a maradék lime-levet és ízlés szerint sót. Turmixold magas fokozaton a kívánt állag eléréséig. Kóstold meg a sót. Öntsd ezt a keveréket a garnélarák/lime keverékre, ügyelve arra, hogy egyenletesen elkeveredjen. Fűszerezd friss törött borssal.

Rétegezd rá az uborkát és a hagymát. Add hozzá a koriandert, fedd le és hűtsd még 15 percig. A garnélarák már 30 perc múlva kész lesz, de hagyhatjuk benne, amíg készen nem áll az evésre. Tálalás előtt keverd össze az egészet. Díszítsd avokádószeletekkel és a maradék korianderrel. Tálald tostadákkal vagy sós kekszekkel.