, 2022/4/28
Ez az egyszerű ázsiai uborkasaláta ropogós uborkából, hagymából, rizsecetből és néhány titkos hozzávalóból készül! Egy egyszerű uborkasaláta, amelynek elkészítése mindössze 10 percet vesz igénybe, és garantáltan nagy sikert arat.
Hogyan készül az uborkasaláta ázsiai?
Vékonyra szeleteljük az uborkát, a hagymát és a pirospaprikát. Adja a hozzávalókat egy tálba.
Egy kis tálba adjuk hozzá a rizsborecetet, a szezámolajat, a szezámmagot, a pirospaprikapelyhet, a mézet és a sót. Egy habverő segítségével keverje össze.
Öntsd az ázsiai vinaigrette-et a zöldségekre. Óvatosan forgasd össze.
Tálaljuk azonnal, vagy tároljuk a hűtőben, hogy az uborka magába szívja a pácot.
Amire az ázsiai uborkasaláta elkészítéséhez szüksége lesz:
vékony héjú uborka (angol, török, perzsa)
só
rizsecet
szezámolaj
szójaszósz vagy folyékony aminosavak
juharszirup (vagy méz)
fokhagyma
gyömbér
chilipaszta
Hogyan vágjuk az uborkát salátához?
Az uborkasaláta akkor a legjobb, ha az uborkát vékonyra - körülbelül 1/8″ - szeleteljük. Ez kissé munkaigényes lehet, de ha van mandolinod, használd, sokkal könnyebbé teszi az életed. Ha kést használsz, akkor 5-10 percig fog tartani az uborka felszeletelése (egyáltalán nem rossz)!
10 perces ázsiai uborkasaláta recept
Ropogós uborkával, hagymával, rizsborecettel és néhány titkos hozzávalóval! Egy egyszerű, könnyű, frissítő uborkasaláta, amely garantáltan nagy sikert arat.
Hozzávalók
4 csésze nagyon vékonyra szeletelt magnélküli uborka (én mini uborkát használtam)
1/4 csésze finomra szeletelt lilahagyma
1/4 csésze finomra vágott, kockára vágott pirospaprika
1/4 csésze rizsborecet
1 teáskanál méz
1 teáskanál szezámmag
1/2 teáskanál pirított szezámolaj
1/4 teáskanál pirospaprika pehely
1/4 teáskanál tengeri só
Útmutató
Tedd a nagyon vékonyra szeletelt uborkát, a felszeletelt lilahagymát, a kockára vágott pirospaprikát és a szezámmagot egy közepes méretű tálba. Tedd félre.
Egy kis tálban keverd össze a rizsborecetet, a mézet, a pirított szezámolajat, a pirospaprikapelyhet és a tengeri sót .
Add az öntetet az uborkás tálhoz. Dobd össze, hogy minden összekeveredjen.
Tálaljuk azonnal, vagy fedjük le, és hagyjuk egy-két órát a hűtőszekrényben állni, hogy az ízek összeolvadjanak.
Ázsiai uborka saláta
Ázsiai uborkasaláta - egészséges uborkasaláta ázsiai fűszerekkel. Annyira frissítő és egyszerű. Tökéletes előétel bármilyen étkezéshez!
Elkészítési idő
5 perc
További idő
15 perc
Teljes idő
20 perc
Hozzávalók
1 uborka, kb. 226 g (8 oz.)
3/4 teáskanál só vagy ízlés szerint
2 gerezd fokhagyma, apróra vágva
1 teáskanál almaecet
1 1/2 evőkanál cukor
1 teáskanál koreai chilipor vagy normál chilipor
1 teáskanál chiliolaj
1/2 teáskanál szezámolaj
szezámmag a díszítéshez
Útmutató
Öblítsük le alaposan az uborkát, és szeleteljük fel. Adjuk a sót az uborkához, óvatosan keverjük össze, hogy jól összeálljon. Hűtsük a hűtőszekrényben 15 percig.
Keverd össze a fokhagymát, az ecetet, a cukrot, a chiliport, a chiliolajat és a szezámolajat, keverd össze, hogy jól összekeveredjen. Győződj meg róla, hogy a cukor teljesen feloldódott.
Csöpögtesd le a sós vizet az uborkáról. Add az öntetet az uborkához, jól forgasd össze. Tegyük a tetejére a szezámmagot, és azonnal tálaljuk.
Ázsiai uborka saláta
Hozzávalók
Az eredeti recept 6 adagot ad
Hozzávalók ellenőrző listája
2 uborka - hosszában félbevágva, kimagozva és felszeletelve.
2 teáskanál só
½ csésze rizsecet
¼ csésze fehér cukor
2 evőkanál szezámolaj
1 evőkanál aprított fokhagyma
1 evőkanál darált friss gyömbérgyökér
1 evőkanál szezámmag
4 friss piros chilipaprika, felszeletelve
Utasítások ellenőrzőlista
1. lépés
Tegyük az uborkaszeleteket egy szűrőbe, és szórjuk meg sóval; tegyük félre 1 órára lecsepegni.
2. lépés
Keverjük össze az ecetet és a cukrot, amíg a cukor feloldódik; adjuk hozzá a szezámolajat, a fokhagymát, a gyömbért és a szezámmagot; keverjük össze.
3. lépés
Öblítsük le a sót az uborkaszeletekről hideg víz alatt; tegyük egy nagy tálba a felszeletelt piros chilipaprikával együtt. Csepegtessük az öntetet a zöldségekre, és forgassuk össze, hogy bevonja őket. Azonnal tálaljuk.
Ázsiai uborka thai saláta
Hozzávalók
Az eredeti recept 4 adagot ad
Hozzávalók ellenőrző listája
⅓ csésze desztillált fehér ecet
⅓ csésze fehér cukor
½ teáskanál őrölt koriander
½ teáskanál őrölt pirospaprika pehely
½ teáskanál só
2 font uborka - félbevágva, kimagozva és felszeletelve.
½ csésze finomra vágott lilahagyma
2 római (szilva) paradicsom, apróra vágva
2 evőkanál apróra vágott friss koriander
2 evőkanál apróra vágott friss menta
¼ csésze apróra vágott pörkölt földimogyoró
2 szál friss menta
Utasítások ellenőrzőlista
1. lépés
Keverjük össze az ecetet, a cukrot, a koriandert, a pirospaprika pelyhet és a sót egy salátástálban, amíg a cukor feloldódik. Keverjük bele az uborkát, a hagymát, a paradicsomot, a koriandert és az apróra vágott mentát, majd forgassuk össze, hogy bevonja az öntet. Fedjük le és tegyük a hűtőbe 1 órára, hogy az ízek összeérjenek.
2. lépés
Tálalás előtt forgassa össze ismét az apróra vágott földimogyoróval, és díszítse friss mentaágakkal.