, 2022/4/28

Ez az egyszerű ázsiai uborkasaláta ropogós uborkából, hagymából, rizsecetből és néhány titkos hozzávalóból készül! Egy egyszerű uborkasaláta, amelynek elkészítése mindössze 10 percet vesz igénybe, és garantáltan nagy sikert arat.

asian cucumber salad

Hogyan készül az uborkasaláta ázsiai?

Vékonyra szeleteljük az uborkát, a hagymát és a pirospaprikát. Adja a hozzávalókat egy tálba.

Egy kis tálba adjuk hozzá a rizsborecetet, a szezámolajat, a szezámmagot, a pirospaprikapelyhet, a mézet és a sót. Egy habverő segítségével keverje össze.

Öntsd az ázsiai vinaigrette-et a zöldségekre. Óvatosan forgasd össze.

Tálaljuk azonnal, vagy tároljuk a hűtőben, hogy az uborka magába szívja a pácot.

Amire az ázsiai uborkasaláta elkészítéséhez szüksége lesz:

vékony héjú uborka (angol, török, perzsa)

rizsecet

szezámolaj

szójaszósz vagy folyékony aminosavak

juharszirup (vagy méz)

fokhagyma

gyömbér

chilipaszta

Hogyan vágjuk az uborkát salátához?

Az uborkasaláta akkor a legjobb, ha az uborkát vékonyra - körülbelül 1/8″ - szeleteljük. Ez kissé munkaigényes lehet, de ha van mandolinod, használd, sokkal könnyebbé teszi az életed. Ha kést használsz, akkor 5-10 percig fog tartani az uborka felszeletelése (egyáltalán nem rossz)!

10 perces ázsiai uborkasaláta recept

Ropogós uborkával, hagymával, rizsborecettel és néhány titkos hozzávalóval! Egy egyszerű, könnyű, frissítő uborkasaláta, amely garantáltan nagy sikert arat.

Hozzávalók

4 csésze nagyon vékonyra szeletelt magnélküli uborka (én mini uborkát használtam)

1/4 csésze finomra szeletelt lilahagyma

1/4 csésze finomra vágott, kockára vágott pirospaprika

1/4 csésze rizsborecet

1 teáskanál méz

1 teáskanál szezámmag

1/2 teáskanál pirított szezámolaj

1/4 teáskanál pirospaprika pehely

1/4 teáskanál tengeri só

Útmutató

Tedd a nagyon vékonyra szeletelt uborkát, a felszeletelt lilahagymát, a kockára vágott pirospaprikát és a szezámmagot egy közepes méretű tálba. Tedd félre.

Egy kis tálban keverd össze a rizsborecetet, a mézet, a pirított szezámolajat, a pirospaprikapelyhet és a tengeri sót .

Add az öntetet az uborkás tálhoz. Dobd össze, hogy minden összekeveredjen.

Tálaljuk azonnal, vagy fedjük le, és hagyjuk egy-két órát a hűtőszekrényben állni, hogy az ízek összeolvadjanak.

Ázsiai uborka saláta

Ázsiai uborkasaláta - egészséges uborkasaláta ázsiai fűszerekkel. Annyira frissítő és egyszerű. Tökéletes előétel bármilyen étkezéshez!

Elkészítési idő

5 perc

További idő

15 perc

Teljes idő

20 perc

Hozzávalók

1 uborka, kb. 226 g (8 oz.)

3/4 teáskanál só vagy ízlés szerint

2 gerezd fokhagyma, apróra vágva

1 teáskanál almaecet

1 1/2 evőkanál cukor

1 teáskanál koreai chilipor vagy normál chilipor

1 teáskanál chiliolaj

1/2 teáskanál szezámolaj

szezámmag a díszítéshez

Útmutató

Öblítsük le alaposan az uborkát, és szeleteljük fel. Adjuk a sót az uborkához, óvatosan keverjük össze, hogy jól összeálljon. Hűtsük a hűtőszekrényben 15 percig.

Keverd össze a fokhagymát, az ecetet, a cukrot, a chiliport, a chiliolajat és a szezámolajat, keverd össze, hogy jól összekeveredjen. Győződj meg róla, hogy a cukor teljesen feloldódott.

Csöpögtesd le a sós vizet az uborkáról. Add az öntetet az uborkához, jól forgasd össze. Tegyük a tetejére a szezámmagot, és azonnal tálaljuk.

Ázsiai uborka saláta

Hozzávalók

Az eredeti recept 6 adagot ad

Hozzávalók ellenőrző listája

2 uborka - hosszában félbevágva, kimagozva és felszeletelve.

2 teáskanál só

½ csésze rizsecet

¼ csésze fehér cukor

2 evőkanál szezámolaj

1 evőkanál aprított fokhagyma

1 evőkanál darált friss gyömbérgyökér

1 evőkanál szezámmag

4 friss piros chilipaprika, felszeletelve

Utasítások ellenőrzőlista

1. lépés

Tegyük az uborkaszeleteket egy szűrőbe, és szórjuk meg sóval; tegyük félre 1 órára lecsepegni.

2. lépés

Keverjük össze az ecetet és a cukrot, amíg a cukor feloldódik; adjuk hozzá a szezámolajat, a fokhagymát, a gyömbért és a szezámmagot; keverjük össze.

3. lépés

Öblítsük le a sót az uborkaszeletekről hideg víz alatt; tegyük egy nagy tálba a felszeletelt piros chilipaprikával együtt. Csepegtessük az öntetet a zöldségekre, és forgassuk össze, hogy bevonja őket. Azonnal tálaljuk.

Ázsiai uborka thai saláta

Hozzávalók

Az eredeti recept 4 adagot ad

Hozzávalók ellenőrző listája

⅓ csésze desztillált fehér ecet

⅓ csésze fehér cukor

½ teáskanál őrölt koriander

½ teáskanál őrölt pirospaprika pehely

½ teáskanál só

2 font uborka - félbevágva, kimagozva és felszeletelve.

½ csésze finomra vágott lilahagyma

2 római (szilva) paradicsom, apróra vágva

2 evőkanál apróra vágott friss koriander

2 evőkanál apróra vágott friss menta

¼ csésze apróra vágott pörkölt földimogyoró

2 szál friss menta

Utasítások ellenőrzőlista

1. lépés

Keverjük össze az ecetet, a cukrot, a koriandert, a pirospaprika pelyhet és a sót egy salátástálban, amíg a cukor feloldódik. Keverjük bele az uborkát, a hagymát, a paradicsomot, a koriandert és az apróra vágott mentát, majd forgassuk össze, hogy bevonja az öntet. Fedjük le és tegyük a hűtőbe 1 órára, hogy az ízek összeérjenek.

2. lépés

Tálalás előtt forgassa össze ismét az apróra vágott földimogyoróval, és díszítse friss mentaágakkal.