, 2022/5/5

Íme a LEGJOBB csicseriborsó receptek közül! Ezek a receptek vegán vagy vegetáriánus, egészségesek és tele vannak ízekkel. Imádni fogod, milyen egyszerű és finom a csicseriborsó beépítése a mindennapi ételeidbe! Imádom a csicseriborsót hozzáadni a mindennapi ételeimhez.

chickpea dinner recipes

Ízletes, egészséges, és csodálatos vegán és vegetáriánus fehérjeforrás! Nem is beszélve arról, hogy tele vannak egészséges rostokkal és egyéb tápanyagokkal. Ha szeretnél több növényi alapú ételt beilleszteni a napi rutinodba, akkor imádni fogod ezeket a legjobb csicseriborsó recepteket, amelyek könnyen elkészíthetők és GYÖNYÖRŰEK!

Marokkói csicseriborsó sárgarépa saláta

Hozzávalók

1 csésze főtt quinoa

6-8 csésze rukkola

2 csésze apróra vágott sárgarépa (kb. 4 közepes sárgarépa)

2 csésze csicseriborsó (főtt vagy konzerv)

1 közepes uborka

1/2 csésze apróra vágott datolya (kb. 4 nagy datolya)

1/2 csésze morzsolt feta

friss menta (nem kötelező)

Az öntet

1/4 csésze olívaolaj

1/2 közepes citrom (leve)

2 evőkanál méz

só/bors (ízlés szerint)

1/2 teáskanál kömény

1/2 teáskanál fahéj

1/4 teáskanál őrölt gyömbér

1/4 teáskanál chilipor

1/2 teáskanál aprított fokhagyma

2 evőkanál tahini (nem kötelező)

Útmutató

Dobjuk össze a saláta hozzávalóit egy nagy tálban (a feta és a menta kivételével).

Keverd össze az öntet hozzávalóit egy salátaöntet-mixerben vagy egy befőttesüvegben.

Öntsd a kívánt mennyiségű öntetet a salátára.

Tálald morzsolt fetával és frissen vágott mentával (opcionális)!

A legjobb csicseriborsó receptek

Diéta Gluténmentes, Vegán, Vegetáriánus, Vegetáriánus

Főzési idő 2 óra

Áztatási idő 30 perc

Teljes idő 2 óra 30 perc

Hozzávalók

1 font szárított csicseriborsó

víz

Útmutató

A csicseriborsót főzés előtt legalább 30 percig áztassuk be (vagy akár egy éjszakán át).

Tegyük a csicseriborsót egy fazékba vagy tűzhelybe, és fedjük le vízzel körülbelül egy hüvelyknyire.

Forraljuk fel a vizet, és sózzuk meg.

Körülbelül 1,5-2 órán át pároljuk, időnként ellenőrizve és megkeverve.

Ha a csicseriborsó megpuhult, öntsd le a felesleges vizet, és tárold a hűtőszekrényben akár egy hétig is!

Citromos Orzo csicseriborsó saláta

Hozzávalók

1 1/2 csésze száraz orzo

1/2 közepes uborka, kimagozva és felkockázva

1/4 közepes vöröshagyma, apró kockákra vágva

1 csésze cseresznyeparadicsom, félbevágva

1/4 csésze szeletelt mandula

2 evőkanál táplálkozási élesztő

1 doboz csicseriborsó, leöblítve és lecsepegtetve

Egy marék apróra vágott petrezselyem, apróra vágva

Egy citrom héja (nem kötelező)

1 teáskanál pirospaprika pehely (nem kötelező)

Citromos-fokhagymás öntet recept

Só és bors ízlés szerint

Citromos fokhagymás öntet

1/4 csésze extra szűz olívaolaj

1 evőkanál fehér balzsamecet

Egy citrom leve

1-2 gerezd fokhagyma, összezúzva

1 evőkanál agavészirup

1/4 teáskanál száraz bazsalikom

1/4 teáskanál száraz oregánó

Só és bors ízlés szerint

Útmutató

Főzzük meg az orzo-t a csomagoláson található ajánlások és utasítások szerint. Szűrjük le az orzo-t, de ne öblítsük le! Csak tedd félre, és készítse elő a többi hozzávalót.

Készítsd el a citromos-fokhagymás öntetet. Egy kis tálba vagy üvegbe keverd össze az olívaolajat, a fehér balzsamecetet, a citromlevet, a fokhagymát, az agavét, a bazsalikomot és az oregánót. Ízlés szerint sóval és borssal igazítsuk meg.

Most egy nagy tálba tedd bele az orzo-t, majd adja hozzá az uborkát, a hagymát, a paradicsomot, a mandulát, a táplálkozási élesztőt, a csicseriborsót, a petrezselymet, a citromhéjat, a pirospaprika pelyhet, és öntse rá az öntetet.

Dobd össze a salátát, hogy bevond és jól összekeverd a hozzávalókat. Állítsd be ízlés szerint a sót és a borsot, és tálald. Ahhoz, hogy az ízek igazán összeérjenek, azt javaslom, hogy tálalás előtt legalább egy órát hűtsük a hűtőben.

Mediterrán csicseriborsó saláta

Hozzávalók

2 (15 oz) konzerv csicseriborsó* csökkentett nátriumtartalmú, lecsepegtetve

½ lilahagyma szeletelve

1 közepes uborka kockára vágva

½ csésze feta sajt morzsolva

8 oz cseresznyeparadicsom

¼ csésze friss petrezselyem apróra vágva

Az öntethez

3 evőkanál extra szűz olívaolaj

2 evőkanál citromlé

2 gerezd fokhagyma összezúzva

½ teáskanál szárított oregánó

½ teáskanál szárított bazsalikom

1 teáskanál só

¼ teáskanál őrölt fekete bors

Útmutató

Készítsük el az öntetet. Egy kis kancsóban vagy tálban keverjük össze a citromlevet az olívaolajjal, a zúzott fokhagymával, az oregánóval, a bazsalikommal, a sóval és a borssal. Tegyük félre.

Készítsük elő az összes zöldséget, majd adjuk egy tálba. Öntse az öntetet a zöldségekre, a csicseriborsóra és a morzsolt feta felére, majd forgassa össze az egészet.

Díszítse a maradék morzsolt fetasajttal, és tálald!

Fokhagymás csicseriborsó spagetti tök:

Hozzávalók

1 kis spagettitök

10 uncia konzerv csicseriborsó

1 teáskanál zúzott fokhagyma

8 oz. paradicsomszósz konzerv

1 csésze spenót

1 evőkanál zúzott bazsalikom (friss vagy szárított)

só/bors

Útmutató

Melegítsük elő a sütőt 375 fokra.

Vágjuk félbe a spagettitököt (hosszában), és távolítsuk el a magokat és a középen lévő tölteléket.

Öntsünk egy tepsit vékonyan vízzel, tegyük mindkét tökfélét arccal lefelé, és süssük kb. 45 percig.

Amikor a töknek már csak kb. 10 perce van hátra, keverd össze az összes többi hozzávalót egy mártásos serpenyőben közepes lángon.

A szószos keveréket melegen tartva vegyük ki a sütőből a tököt, és villával kaparjuk ki a "spagettit".

Tálald és élvezd!