, 2022/5/5
Íme a LEGJOBB csicseriborsó receptek közül! Ezek a receptek vegán vagy vegetáriánus, egészségesek és tele vannak ízekkel. Imádni fogod, milyen egyszerű és finom a csicseriborsó beépítése a mindennapi ételeidbe! Imádom a csicseriborsót hozzáadni a mindennapi ételeimhez.
Ízletes, egészséges, és csodálatos vegán és vegetáriánus fehérjeforrás! Nem is beszélve arról, hogy tele vannak egészséges rostokkal és egyéb tápanyagokkal. Ha szeretnél több növényi alapú ételt beilleszteni a napi rutinodba, akkor imádni fogod ezeket a legjobb csicseriborsó recepteket, amelyek könnyen elkészíthetők és GYÖNYÖRŰEK!
Marokkói csicseriborsó sárgarépa saláta
Hozzávalók
1 csésze főtt quinoa
6-8 csésze rukkola
2 csésze apróra vágott sárgarépa (kb. 4 közepes sárgarépa)
2 csésze csicseriborsó (főtt vagy konzerv)
1 közepes uborka
1/2 csésze apróra vágott datolya (kb. 4 nagy datolya)
1/2 csésze morzsolt feta
friss menta (nem kötelező)
Az öntet
1/4 csésze olívaolaj
1/2 közepes citrom (leve)
2 evőkanál méz
só/bors (ízlés szerint)
1/2 teáskanál kömény
1/2 teáskanál fahéj
1/4 teáskanál őrölt gyömbér
1/4 teáskanál chilipor
1/2 teáskanál aprított fokhagyma
2 evőkanál tahini (nem kötelező)
Útmutató
Dobjuk össze a saláta hozzávalóit egy nagy tálban (a feta és a menta kivételével).
Keverd össze az öntet hozzávalóit egy salátaöntet-mixerben vagy egy befőttesüvegben.
Öntsd a kívánt mennyiségű öntetet a salátára.
Tálald morzsolt fetával és frissen vágott mentával (opcionális)!
A legjobb csicseriborsó receptek
Diéta Gluténmentes, Vegán, Vegetáriánus, Vegetáriánus
Főzési idő 2 óra
Áztatási idő 30 perc
Teljes idő 2 óra 30 perc
Hozzávalók
1 font szárított csicseriborsó
víz
só
Útmutató
A csicseriborsót főzés előtt legalább 30 percig áztassuk be (vagy akár egy éjszakán át).
Tegyük a csicseriborsót egy fazékba vagy tűzhelybe, és fedjük le vízzel körülbelül egy hüvelyknyire.
Forraljuk fel a vizet, és sózzuk meg.
Körülbelül 1,5-2 órán át pároljuk, időnként ellenőrizve és megkeverve.
Ha a csicseriborsó megpuhult, öntsd le a felesleges vizet, és tárold a hűtőszekrényben akár egy hétig is!
Citromos Orzo csicseriborsó saláta
Hozzávalók
1 1/2 csésze száraz orzo
1/2 közepes uborka, kimagozva és felkockázva
1/4 közepes vöröshagyma, apró kockákra vágva
1 csésze cseresznyeparadicsom, félbevágva
1/4 csésze szeletelt mandula
2 evőkanál táplálkozási élesztő
1 doboz csicseriborsó, leöblítve és lecsepegtetve
Egy marék apróra vágott petrezselyem, apróra vágva
Egy citrom héja (nem kötelező)
1 teáskanál pirospaprika pehely (nem kötelező)
Citromos-fokhagymás öntet recept
Só és bors ízlés szerint
Citromos fokhagymás öntet
1/4 csésze extra szűz olívaolaj
1 evőkanál fehér balzsamecet
Egy citrom leve
1-2 gerezd fokhagyma, összezúzva
1 evőkanál agavészirup
1/4 teáskanál száraz bazsalikom
1/4 teáskanál száraz oregánó
Só és bors ízlés szerint
Útmutató
Főzzük meg az orzo-t a csomagoláson található ajánlások és utasítások szerint. Szűrjük le az orzo-t, de ne öblítsük le! Csak tedd félre, és készítse elő a többi hozzávalót.
Készítsd el a citromos-fokhagymás öntetet. Egy kis tálba vagy üvegbe keverd össze az olívaolajat, a fehér balzsamecetet, a citromlevet, a fokhagymát, az agavét, a bazsalikomot és az oregánót. Ízlés szerint sóval és borssal igazítsuk meg.
Most egy nagy tálba tedd bele az orzo-t, majd adja hozzá az uborkát, a hagymát, a paradicsomot, a mandulát, a táplálkozási élesztőt, a csicseriborsót, a petrezselymet, a citromhéjat, a pirospaprika pelyhet, és öntse rá az öntetet.
Dobd össze a salátát, hogy bevond és jól összekeverd a hozzávalókat. Állítsd be ízlés szerint a sót és a borsot, és tálald. Ahhoz, hogy az ízek igazán összeérjenek, azt javaslom, hogy tálalás előtt legalább egy órát hűtsük a hűtőben.
Mediterrán csicseriborsó saláta
Hozzávalók
2 (15 oz) konzerv csicseriborsó* csökkentett nátriumtartalmú, lecsepegtetve
½ lilahagyma szeletelve
1 közepes uborka kockára vágva
½ csésze feta sajt morzsolva
8 oz cseresznyeparadicsom
¼ csésze friss petrezselyem apróra vágva
Az öntethez
3 evőkanál extra szűz olívaolaj
2 evőkanál citromlé
2 gerezd fokhagyma összezúzva
½ teáskanál szárított oregánó
½ teáskanál szárított bazsalikom
1 teáskanál só
¼ teáskanál őrölt fekete bors
Útmutató
Készítsük el az öntetet. Egy kis kancsóban vagy tálban keverjük össze a citromlevet az olívaolajjal, a zúzott fokhagymával, az oregánóval, a bazsalikommal, a sóval és a borssal. Tegyük félre.
Készítsük elő az összes zöldséget, majd adjuk egy tálba. Öntse az öntetet a zöldségekre, a csicseriborsóra és a morzsolt feta felére, majd forgassa össze az egészet.
Díszítse a maradék morzsolt fetasajttal, és tálald!
Fokhagymás csicseriborsó spagetti tök:
Hozzávalók
1 kis spagettitök
10 uncia konzerv csicseriborsó
1 teáskanál zúzott fokhagyma
8 oz. paradicsomszósz konzerv
1 csésze spenót
1 evőkanál zúzott bazsalikom (friss vagy szárított)
só/bors
Útmutató
Melegítsük elő a sütőt 375 fokra.
Vágjuk félbe a spagettitököt (hosszában), és távolítsuk el a magokat és a középen lévő tölteléket.
Öntsünk egy tepsit vékonyan vízzel, tegyük mindkét tökfélét arccal lefelé, és süssük kb. 45 percig.
Amikor a töknek már csak kb. 10 perce van hátra, keverd össze az összes többi hozzávalót egy mártásos serpenyőben közepes lángon.
A szószos keveréket melegen tartva vegyük ki a sütőből a tököt, és villával kaparjuk ki a "spagettit".
Tálald és élvezd!