, 2022/5/2

Tanuld meg, hogyan kell gránátalmát vágni rendetlenség és elpazarolt magok nélkül! Ha valaha is kíváncsi voltál, hogyan kell felnyitni egy gránátalmát, akkor ez neked szól.

how to cut pomegranate

Hogyan kell enni egy gránátalmát

Az évek során nagyjából minden lehetséges módon kísérleteztünk már azzal, hogyan lehet gránátalmát enni. A kihívást az jelenti, hogyan kell felnyitni és magtalanítani. Néhányan csodálkoznak: "Meg lehet enni a gránátalma magját?" A válasz igen!

A gránátalma felvágása

A gránátalma leve foltos lesz, és nem akarod tönkretenni a magházakat, miközben eltávolítod őket. Vannak, akik középen kettévágják, és fakanállal verik ki a magházakat a gránátalmából. Mi ezt a módszert a mi gránátalmáink esetében soha nem találtuk különösen hatékonynak. Eléggé piszkos lehet, és a végén sok magot összezúz, különösen, ha érett és lédús. A következőkben lépésről lépésre bemutatjuk, hogyan kell a gránátalmát megenni és hatékonyan felnyitni - ami, ha jól csináljuk, egyetlen törött magházzal sem jár, és alig vesz igénybe időt.

Hogyan készítsünk gyümölcslevet gránátalmából?

Ha a magházakból levet szeretnénk készíteni, turmixgépben egyszerre egy csészényit pépesítsünk, éppen csak annyit, hogy a magházak összetörjenek. Ezután egy gumispatula segítségével nyomd át a levet egy finom szitán. Vedd figyelembe, hogy ha túlságosan összeturmixolod, akkor a végén a magház keserűbb magját is belekevered. Csak néhányszor pépesítsük, és szűrjük le.

Adjunk hozzá cukrot a kívánt édességi szintnek megfelelően. Két nagy gránátalma általában körülbelül 1 csésze levet ad. Vedd figyelembe, hogy a gránátalma nagyon savas, és reakcióba lép a fémekkel, például az alumíniummal vagy a szénacéllal.

Hogyan vágjuk és magtalanítsuk a gránátalmát?

Hozzávaló 1 csésze

Gránátalmalé foltok! Bár a gránátalma vágásának és magtalanításának ezen módszere nem termelhet sok levet, érdemes vigyázni arra, hogy mit viselsz, miközben vágod vagy eszed a gránátalmát.

A lé foltot hagy a fa vágódeszkán (ecettel vagy citromlével kiszedheted a rózsaszínt). Ezért érdemes műanyag vágódeszkán vágni.

Hozzávalók

1 gránátalma

Módszer

Vékony szeletet vágjunk a gránátalma aljára:

Egy éles késsel vágjunk le 1/4 hüvelyknyit a gránátalma szárának végéből, és a gránátalmát vágott felével lefelé helyezzük a vágódeszkára, hogy stabilizáljuk. A gránátalma virágos végének, vagyis annak, amelyik koronára hasonlít, a tetején kell lennie.

1. lépés: vágjuk le az alját.

hogyan kell felnyitni a gránátalmát - a koronával felfelé

Vágjuk le és távolítsuk el a gránátalma koronáját:

Egy metszőkéssel vágjunk egy kört, sekély szögben, a gránátalma koronája körül, és vágjuk ki.

2. lépés - a virágvég körül vágás

hogyan kell kinyitni a gránátalmát - a gránátalma virágának levágása

Végezz sekély, függőleges vágásokat a gránátalma külső oldalán:

Figyeld meg a gránátalma külső oldalán található enyhe barázdákat. A késsel vágj ezek mentén, a gránátalma héjának piros részén keresztül, a virág végétől a szár végéig.

Körülbelül 6 vágást kell ejteni. Ha nem érzed a barázdákat, ne aggódj emiatt. Csak ejts néhány finom vágást (nem olyan mélyen, hogy ne vágd el az alatta lévő magokat) fentről lefelé a gránátalma körül.

3. lépés: a gránátalma oldalának bevágása

hogyan kell felnyitni a gránátalmát

Nyisd fel a gránátalmát:

Az ujjaiddal óvatosan feszítsd fel a gránátalmát. Könnyedén ki kell nyílnia, felfedve a magokat (az úgynevezett arilákat).

Folytasd a részek felnyitását. Ha 6 vágást végeztél, akkor 6 szeletet tudsz felfeszíteni. Segít, ha egy nagy tál közelében vagy fölött dolgozunk. Így a gyümölcs felnyitásakor a laza magok a tálba kerülnek.

hogyan kell gránátalmát enni - a gránátalma magtalanítása és felnyitása

Tépd le a magokat a héjról és a hártyáról:

Egy tál fölött dolgozva az ujjaiddal tépd le a magokat a héjról és a hártyákról.

Ha szeretnéd, a tálat részben meg is töltheted vízzel. A magok a víz aljára fognak süllyedni, míg a hártyadarabok a tetejére úsznak, így könnyebb lesz elválasztani a hártyákat a magoktól.

Ha aggódsz, hogy elszínezi a munkalapot, a víz alatt is felfeszítheted a gránátalmát, és eltávolíthatod a magokat, de erre nem lesz szükség, ha egyetlen magot sem vágtál bele.

Ha végeztél a gránátalma magjainak héjától és hártyáitól való megfosztásával, a víz tetejéről kapard le a hártyákat, és szűrd le a magokat a vízről.

Jó étvágyat!

Tedd a magokat egy tálba, és rágcsáld el. Ne feledd, hogy ügyelj arra, hogy hol eszed meg őket. A világos szőnyegre hulló, majd összenyomott magok foltot okoznak. Azonnal fogyaszd el, vagy tárold hűtve a hűtőszekrényben légmentesen záródó edényben 3-4 napig.