, 2022/4/29
Ezek a vegetáriánus levesreceptek sosem öregszenek. A húsleveses, zöldségekkel teli tálaktól a krémes gombalevesig ezek az ételek sok mindent kínálnak. Akár valami ütősre, akár egy kényelmes tésztalevesre vágysz, itt van egy leves számodra. Az olyan receptek, mint az édesburgonyás és fekete babos chili és a fűszeres fogyókúrás káposztaleves olyan ételek, amelyekhez újra és újra vissza akarsz majd térni.
A levesszezon a legjobb szezon. Amikor beköszönt a hűvösebb idő, a holland sütőm állandó helyet kap a tűzhelyen, és mindig tele van levesekkel. Szó szerint egész nap, minden nap tudnék levest enni. Ezért ma megosztom a legnépszerűbb 40 legjobb vegán és vegetáriánus levesreceptemet, a sima és krémes, az egészséges és kiadós, a tésztás és a ramen levesekig, sok gluténmentes lehetőséggel is.
Fűszeres súlycsökkentő káposztaleves
Ez az egészséges káposztaleves recept egy népszerű fogyókúrás terv alapján készült, és rengeteg ízt és anyagcsere-fokozó rúgást kap a fűszeres csilipaprikától.
Táplálkozási profil:
Tejmentes
Tojásmentes
Gluténmentes
Egészséges immunitás
Magas rosttartalom
Alacsony kalóriatartalmú
Diómentes
Szójamentes
Vegán
Vegetáriánus
Összetevők
2 evőkanál extra szűz olívaolaj
2 csésze apróra vágott hagyma
1 csésze apróra vágott sárgarépa
1 csésze apróra vágott zeller
1 csésze apróra vágott poblano vagy zöldpaprika
4 nagy gerezd fokhagyma, apróra vágva
8 csésze felszeletelt káposzta
1 evőkanál paradicsompüré
1 evőkanál apróra vágott chipotle chili adobo mártásban
1 teáskanál őrölt kömény
½ teáskanál őrölt koriander
4 csésze alacsony nátriumtartalmú zöldségleves vagy csirkeleves
4 csésze víz
2 (15 uncia) konzerv alacsony nátriumtartalmú pinto vagy fekete bab, leöblítve
¾ teáskanál só
½ csésze apróra vágott friss koriander, plusz még több a tálaláshoz
2 evőkanál lime-lé
Morzsolt queso fresco, zsírszegény görög joghurt és/vagy avokádókockák a díszítéshez.
Utasítások ellenőrzőlista
1. lépés
Melegítsük fel az olajat egy nagy leveses fazékban (8 literes vagy nagyobb) közepes lángon. Adjuk hozzá a hagymát, a sárgarépát, a zellert, a poblanót (vagy paprikát) és a fokhagymát; gyakori kevergetés mellett főzzük, amíg megpuhul, 10-12 percig.
2. lépés
Adjuk hozzá a káposztát; főzzük, időnként megkeverve, amíg kissé megpuhul, még kb. 10 percig.
3. lépés
Adjuk hozzá a paradicsompürét, a chipotle-t, a köményt és a koriandert; főzzük kevergetve még 1 percig.
4. lépés
Adjuk hozzá a húslevest, a vizet, a babot és a sót. Fedjük le, és forraljuk fel nagy lángon.
5. lépés
Csökkentsük a hőfokot, és részben lefedve főzzük, amíg a zöldségek megpuhulnak, kb. 10 percig.
6. lépés
Vegyük le a tűzről, és keverjük bele a koriandert és a lime levét. Tálaljuk sajtokkal, joghurttal és/vagy avokádóval díszítve, ha szeretnénk.
Édesburgonya és fekete bab chili
Teljes mennyiségben:
40 perc
Adagok: 1 adag: 4
Összetevők
1 evőkanál plusz 2 teáskanál extra szűz olívaolaj
1 közepes méretű édesburgonya, meghámozva és felkockázva
1 nagy hagyma, kockára vágva
4 gerezd fokhagyma, apróra vágva
2 evőkanál chilipor
4 teáskanál őrölt kömény
1/2 teáskanál őrölt chipotle chili (lásd a megjegyzést)
¼ teáskanál só
2 ½ csésze víz
2 15 unciás konzerv fekete bab, leöblítve
1 14 unciás doboz kockára vágott paradicsom
4 teáskanál lime-lé
½ csésze apróra vágott friss koriander
Hoppá! Egyik hozzávalót sem találjuk a közelben akciósan. A helyes irányítószámot adtuk meg?
Irányítószám
vagy használja a böngészőt
Útbaigazítás
Utasítások ellenőrzőlista
1. lépés
Melegítsük fel az olajat egy holland sütőben közepesen magas hőfokon. Adjuk hozzá az édesburgonyát és a hagymát, és gyakori kevergetés mellett főzzük, amíg a hagyma kezd megpuhulni, kb. 4 percig.
2. lépés
Adjuk hozzá a fokhagymát, a chiliport, a köményt, a chipotle-t és a sót, majd állandóan kevergetve főzzük 30 másodpercig.
3. lépés
Adjuk hozzá a vizet, és forraljuk fel. Fedjük le, csökkentsük a hőfokot, hogy gyengén párolódjon, és főzzük, amíg az édesburgonya megpuhul, 10-12 percig.
4. lépés
Adjuk hozzá a babot, a paradicsomot és a lime levét; emeljük a hőfokot magasra, és gyakori kevergetés mellett pároljuk tovább. Csökkentsük a hőfokot, és addig főzzük, amíg kissé lecseng, kb. 5 percig.
5. lépés
Vegyük le a tűzről, és keverjük bele a koriandert.
Délnyugati három bab és árpa leves
Hozzávalók
1 evőkanál extra szűz olívaolaj
1 nagy hagyma, kockára vágva
1 nagy szár zeller, kockára vágva
1 nagy sárgarépa, felkockázva
9 csésze víz
4 csésze (32 unciás doboz) csökkentett nátriumtartalmú csirkeleves, "csirke nélküli" húsleves vagy zöldségleves.
½ csésze gyöngyárpa
⅓ csésze szárított fekete bab
⅓ csésze szárított nagy északi bab
⅓ csésze szárított vesebab
1 evőkanál chilipor
1 teáskanál őrölt kömény
½ teáskanál szárított oregánó
¾ teáskanál só
Útbaigazítás
1. lépés
Melegítsük fel az olajat egy holland sütőben közepes lángon. Adjuk hozzá a hagymát, a zellert és a sárgarépát, és időnként megkeverve főzzük, amíg megpuhul, kb. 5 percig. Adjuk hozzá a vizet, a húslevest, az árpát, a fekete babot, a nagy északi babot, a vesebabot, a chiliport, a köményt és az oregánót. Magas hőfokon forraljuk fel élénk párolásra. Csökkentsd a hőfokot, hogy a főzés folytatódjon, és főzd időnként megkeverve, amíg a bab megpuhul, 1¾-2½ óra alatt (ha szükséges vagy kívánatos, adj hozzá még ½ csészényi vizet). Ízesítsük sóval.
Vegetáriánus gombás árpaleves
Hozzávalók
növényi olaj
hagyma + fokhagyma
zöldségek - én sárgarépát és gombát használtam ebben a levesben. Más, általad kedvelt zöldségeket is beletehetsz, például zellert, burgonyát, édesburgonyát és zöldbabot.
árpa - én gyöngyárpát használtam ebben a levesben.
víz
zöldségalaplépor - Én zöldségalapléport használtam, hogy a leves vegán legyen. Használhat csirke- vagy marhahúslevesport is.
só és bors
friss petrezselyemzöld - a díszítéshez.
Szükséged lesz még egy közepes-nagy főzőedényre (én a 4 qt-os holland sütőmben szeretem készíteni a levest) vagy egy lassú tűzhelyre.
Az egészséges, kiadós vegetáriánus gombás árpaleves egészséges, laktató és olyan finom. Ez az egyfazékos étel könnyen elkészíthető, mindössze 10 perc előkészítéssel.
Hogyan készítsük el a legjobb vegetáriánus gombás árpalevest?
Először egy közepesen nagy lábasban (vagy holland sütőben) közepesen magas hőfokon 2 percig hevítsük az olajat, amíg a forró olaj sisteregni és csillogni kezd. Adjuk hozzá a hagymát, a fokhagymát és a sárgarépát. Pároljuk, amíg illatozni kezd, és a hagyma megpuhul, kb. 4 percig.
Ezután adjuk hozzá a gombát, és pároljuk tovább körülbelül 3 percig. Észre kell vennie, hogy a gomba kezd egy kicsit megbarnulni.
Hogyan kell főzni a tűzhelyen
Add hozzá az árpát és a vizet (annyi vizet adjon hozzá, hogy a fazékban lévő hozzávalók fölött 5 cm magasan ellepje, kb. 5-6 csésze). Ízesítsd a levest zöldségalaplével, sóval és borssal, és forrald fel, időnként megkeverve, hogy az árpa ne ragadjon a fazék aljára.
Kapcsold le a hőfokot alacsonyra, és fedd le. Pároljuk 1 órán át, amíg az árpa megpuhul és megháromszorozódik. Az árpának puhának, de még rágósnak kell lennie.
Hogyan kell főzni a lassú tűzhelyben
Tedd át a megpárolt zöldségeket a lassú tűzhely aljára. Add hozzá a vizet, az árpát és a fűszereket (zöldségalaplépor, só és bors). Fedjük le, és főzzük alacsony fokozaton 6-7 órán át.
Tálald tálba, és díszítsd petrezselyemmel. Az egészséges, kiadós vegetáriánus gombás árpaleves egészséges, laktató és nagyon finom. Ez az egyfazékos étel könnyen elkészíthető, mindössze 10 perc előkészítéssel.
Vegetáriánus burgonya-kelkáposzta leves
Hozzávalók
1 evőkanál extra szűz olívaolaj
1 kis édes hagyma, félbevágva és vékonyan felszeletelve
3 gerezd fokhagyma, finomra vágva
4 csésze nátriumszegény zöldségleves
2 csésze víz
1 font vörös burgonya, hosszában félbevágva
2 közepes paszternák, meghámozva és 1/4 hüvelyk vastag szeletekre vágva
1 teáskanál apróra vágott friss rozmaring, plusz még több a díszítéshez
¼ teáskanál só
1 kis csokor kelkáposzta, szárítva és felaprítva
½ csésze reszelt parmezán sajt, plusz még több a díszítéshez
¼ csésze tejszín
1 evőkanál citromlé
Útbaigazítás
1. lépés
Egy holland sütőben vagy egy nagy, nehéz lábasban közepesen magas hőfokon melegítsük fel az olajat. Adjuk hozzá a hagymát; főzzük, időnként megkeverve, puhára, kb. 5 percig. Adjuk hozzá a fokhagymát; főzzük állandóan kevergetve, amíg illatos nem lesz, kb. 30 másodpercig. Keverjük bele a húslevest, a vizet, a burgonyát, a paszternákot, a rozmaringot és a sót; forraljuk fel. Csökkentsük a hőfokot közepesen alacsonyra; fedjük le, és főzzük, időnként megkeverve, amíg a zöldségek megpuhulnak, kb. 15 percig. Egy kanál hátuljával óvatosan pépesítsd a zöldségeket, hogy kissé besűrítsd a levest.
2. lépés
Keverjük bele a kelkáposztát, a parmezánt és a tejszínt; főzzük közepesen alacsony hőfokon, időnként megkeverve, amíg a kelkáposzta megfonnyad, kb. 10 percig. Közvetlenül tálalás előtt keverjük bele a citromlevet. Tetszés szerint további rozmaringgal és parmezánnal díszítjük.