, 2022/5/2
Könnyű menta chutney. Indiai mentás korianderes chutney snackekhez, samosákhoz, chaatokhoz, pakodákhoz / fánkokhoz, burgonyaszelethez és sok máshoz. Pudina chutney. Vegán gluténmentes recept
Ez az egyszerű mentás koriander chutney jól illik indiai snackekhez, mártogatósként chipsekhez, szamózákhoz , más snackekhez, öntetként tacókhoz vagy szendvicsekhez. Ez egy sokoldalúan felhasználható zöld chutney. Használd az összes koriandert a koriander chutneyhoz és az összes mentát a menta chutneyhoz. Az ízesítést és a fűszereket ízlés szerint állítsd be. A chutney hűtőben 5 napig eltartható, és 3-6 hónapig lefagyasztható. Olvaszd fel és használd fel. Én kis 2-4 adagos üvegekben fagyasztom le.
Mentás chutney
Elkészítési idő10 perc
Főzési idő5 perc
Teljes idő15 perc
Az ételek mennyisége: 1 db
Hozzávalók
2-3 zöld chilipaprikát távolítsuk el a magokat, hogy szükség esetén beállítsuk a hőfokot.
1 csésze csomagolt friss mentalevél
1 csésze csomagolt koriander
1/4 teáskanál só
1/4 teáskanál cukor
legalább 2 teáskanál citromlé
1/2 teáskanál almaecet vagy fehér ecet, vagy használjon több citromlevet.
2 kis gerezd fokhagyma opcionális - a fokhagymás mentás chile chutneyhoz.
1/2 hüvelykes darab gyömbér opcionális - a gyömbéres menta chutneyhoz
1/4 csésze víz
1/4 teáskanál chaat masala opcionális vagy 1/4 teáskanál indiai szuphur só (kala namak)
Útmutató
Turmixolj mindent simára. Kóstold meg, és állítsd be a sót, a fűszert és a citromot. ha szükséges, adj még chilit a fűszerezéshez, és turmixold újra. Hűtőszekrényben tároljuk 5 napig. Kis légmentesen záródó edényben fagyaszd le 3 hónapig. Olvaszd fel és használd fel.
Adhatunk hozzá egy evőkanál tejmentes joghurtot, mogyorót vagy kókuszreszeléket, hogy sűrűbb legyen a chutney. Használd ezt a chutney-t ezekhez a tekercsekhez, köretként, szelethez, tikkához, grillezett zöldségekhez vagy salátaöntetként.
Menta chutney
Hozzávalók
Az eredeti recept 8 adagot ad
Hozzávalók ellenőrző listája
1 csokor friss koriander
1 ½ csésze friss mentalevél
1 zöld chilipaprika
½ teáskanál só
1 közepes hagyma, apróra vágva
1 evőkanál tamarind- vagy citromlé
¼ csésze víz, vagy szükség szerint
Útbaigazítás
Egy konyhai robotgépben keverjük össze a koriandert, a mentaleveleket, a chilipaprikát, a sót, a hagymát és a tamarindlevet. Finom pasztává dolgozzuk össze, annyi vizet adva hozzá, hogy sűrű mártást kapjunk.
Koriander menta chutney (zöld chutney)
Ez az élénk és erőteljes chutney friss, fűszeres és chilis, tökéletes csöpögtetésre és mártogatásra előételekhez és egyéb ételekhez.
Elkészítési idő10 perc
Teljes idő10 perc
Hozzávalók
½ zöld chili vagy 1, ízlés szerint
½ csésze menta 17g, csak a levelek
½ csésze koriander 18g, csak a levelek és a vékony szárak
1 evőkanál citromlé
1 gerezd fokhagyma
½ teáskanál gyömbér (friss, nem kötelező)
¼ teáskanál kömény
⅛ teáskanál só
⅛ teáskanál cukor (nem kötelező, ízlés szerint)
1 csipet bors
1 evőkanál víz, ha szükséges
Útmutató
Távolítsuk el a chili szárát és magjait, majd vágjuk durvára. A menta és a koriander száráról távolítsa el a leveleket, mielőtt mindkettőt kimérné. A turmixgéptől függően lehet, hogy durvára kell aprítani.
A vízen kívül tedd az összes hozzávalót egy mini konyhai robotgépbe vagy turmixgépbe, és turmixold össze. Állj meg, és kapard le az oldalát, és szükség szerint adj hozzá egy kis vizet, hogy sima pasztává turmixold.
Zöld chutney recept | hari chutney | zöld chutney chaathoz
Előkészítési idő 5 perc
Főzési idő 1 perc
Teljes idő 6 perc
Konyha Indiai
Adagok 1 csésze
Hozzávalók
1 csésze korianderlevél
½ csésze mentalevél / pudina
3 gerezd fokhagyma
3 hüvelyk gyömbér
2 evőkanál pirított gram dalt / putani
3 zöld chili
½ teáskanál köménypor / jeera por
1 teáskanál chaat masala
½ teáskanál cukor
½ teáskanál só
csipetnyi hing / asafoetida
½ csésze víz
1 evőkanál citromlé
Útmutató
Először is, egy turmixgépben vegyünk 1 csésze korianderlevelet és ½ csésze mentalevelet.
Adj hozzá 3 gerezd fokhagymát, 3 hüvelykes gyömbért és 3 zöld chilit.
Ezenkívül adjunk hozzá 2 evőkanál pirított gram dalt, ½ teáskanál köményport, 1 teáskanál chaat masalát, ½ teáskanál cukrot, ½ teáskanál sót és egy csipetnyi hinget.
keverjük simára ½ csésze víz hozzáadásával.
tegyük át egy csészébe, és keverjünk hozzá 1 evőkanál citromlevet.
végül a zöld chutney a chaathoz készen áll a szendvicsekhez vagy a chaatokhoz való felhasználásra.