, 2022/5/2

Könnyű menta chutney. Indiai mentás korianderes chutney snackekhez, samosákhoz, chaatokhoz, pakodákhoz / fánkokhoz, burgonyaszelethez és sok máshoz. Pudina chutney. Vegán gluténmentes recept

mint chutney recipe

Ez az egyszerű mentás koriander chutney jól illik indiai snackekhez, mártogatósként chipsekhez, szamózákhoz , más snackekhez, öntetként tacókhoz vagy szendvicsekhez. Ez egy sokoldalúan felhasználható zöld chutney. Használd az összes koriandert a koriander chutneyhoz és az összes mentát a menta chutneyhoz. Az ízesítést és a fűszereket ízlés szerint állítsd be. A chutney hűtőben 5 napig eltartható, és 3-6 hónapig lefagyasztható. Olvaszd fel és használd fel. Én kis 2-4 adagos üvegekben fagyasztom le.

Mentás chutney

Elkészítési idő10 perc

Főzési idő5 perc

Teljes idő15 perc

Az ételek mennyisége: 1 db

Hozzávalók

2-3 zöld chilipaprikát távolítsuk el a magokat, hogy szükség esetén beállítsuk a hőfokot.

1 csésze csomagolt friss mentalevél

1 csésze csomagolt koriander

1/4 teáskanál só

1/4 teáskanál cukor

legalább 2 teáskanál citromlé

1/2 teáskanál almaecet vagy fehér ecet, vagy használjon több citromlevet.

2 kis gerezd fokhagyma opcionális - a fokhagymás mentás chile chutneyhoz.

1/2 hüvelykes darab gyömbér opcionális - a gyömbéres menta chutneyhoz

1/4 csésze víz

1/4 teáskanál chaat masala opcionális vagy 1/4 teáskanál indiai szuphur só (kala namak)

Útmutató

Turmixolj mindent simára. Kóstold meg, és állítsd be a sót, a fűszert és a citromot. ha szükséges, adj még chilit a fűszerezéshez, és turmixold újra. Hűtőszekrényben tároljuk 5 napig. Kis légmentesen záródó edényben fagyaszd le 3 hónapig. Olvaszd fel és használd fel.

Adhatunk hozzá egy evőkanál tejmentes joghurtot, mogyorót vagy kókuszreszeléket, hogy sűrűbb legyen a chutney. Használd ezt a chutney-t ezekhez a tekercsekhez, köretként, szelethez, tikkához, grillezett zöldségekhez vagy salátaöntetként.

Menta chutney

Hozzávalók

Az eredeti recept 8 adagot ad

Hozzávalók ellenőrző listája

1 csokor friss koriander

1 ½ csésze friss mentalevél

1 zöld chilipaprika

½ teáskanál só

1 közepes hagyma, apróra vágva

1 evőkanál tamarind- vagy citromlé

¼ csésze víz, vagy szükség szerint

Útbaigazítás

Egy konyhai robotgépben keverjük össze a koriandert, a mentaleveleket, a chilipaprikát, a sót, a hagymát és a tamarindlevet. Finom pasztává dolgozzuk össze, annyi vizet adva hozzá, hogy sűrű mártást kapjunk.

Koriander menta chutney (zöld chutney)

Ez az élénk és erőteljes chutney friss, fűszeres és chilis, tökéletes csöpögtetésre és mártogatásra előételekhez és egyéb ételekhez.

Elkészítési idő10 perc

Teljes idő10 perc

Hozzávalók

½ zöld chili vagy 1, ízlés szerint

½ csésze menta 17g, csak a levelek

½ csésze koriander 18g, csak a levelek és a vékony szárak

1 evőkanál citromlé

1 gerezd fokhagyma

½ teáskanál gyömbér (friss, nem kötelező)

¼ teáskanál kömény

⅛ teáskanál só

⅛ teáskanál cukor (nem kötelező, ízlés szerint)

1 csipet bors

1 evőkanál víz, ha szükséges

Útmutató

Távolítsuk el a chili szárát és magjait, majd vágjuk durvára. A menta és a koriander száráról távolítsa el a leveleket, mielőtt mindkettőt kimérné. A turmixgéptől függően lehet, hogy durvára kell aprítani.

A vízen kívül tedd az összes hozzávalót egy mini konyhai robotgépbe vagy turmixgépbe, és turmixold össze. Állj meg, és kapard le az oldalát, és szükség szerint adj hozzá egy kis vizet, hogy sima pasztává turmixold.

Zöld chutney recept | hari chutney | zöld chutney chaathoz

Előkészítési idő 5 perc

Főzési idő 1 perc

Teljes idő 6 perc

Konyha Indiai

Adagok 1 csésze

Hozzávalók

1 csésze korianderlevél

½ csésze mentalevél / pudina

3 gerezd fokhagyma

3 hüvelyk gyömbér

2 evőkanál pirított gram dalt / putani

3 zöld chili

½ teáskanál köménypor / jeera por

1 teáskanál chaat masala

½ teáskanál cukor

½ teáskanál só

csipetnyi hing / asafoetida

½ csésze víz

1 evőkanál citromlé

Útmutató

Először is, egy turmixgépben vegyünk 1 csésze korianderlevelet és ½ csésze mentalevelet.

Adj hozzá 3 gerezd fokhagymát, 3 hüvelykes gyömbért és 3 zöld chilit.

Ezenkívül adjunk hozzá 2 evőkanál pirított gram dalt, ½ teáskanál köményport, 1 teáskanál chaat masalát, ½ teáskanál cukrot, ½ teáskanál sót és egy csipetnyi hinget.

keverjük simára ½ csésze víz hozzáadásával.

tegyük át egy csészébe, és keverjünk hozzá 1 evőkanál citromlevet.

végül a zöld chutney a chaathoz készen áll a szendvicsekhez vagy a chaatokhoz való felhasználásra.