, 2021/11/22

Ha még nem próbáltad ki ki ne gyagyd, hiszen nagy kedvenc lehet a család számára is.

Rakott sárgarépa

Hozzávalók egy kb 20*30 cm-es tepsihez vagy sütőformához:

  • 30 dkg darált hús

  • 10 dkg rizs

  • 5 főtt tojás

  • 6 nagy sárgarépa

  • 4 közepes burgonya

  • 1 nagy fej vöröshagyma

  • 4-5 paradicsom

  • 2*330 g tejföl

  • só, bors ízlés szerint

  • vaj a tepsi kikenéséhez

  • kevés zsiradék

Elkészítése:

A zöldségeket meghámozzuk és a hagymát apróra vágjuk, a burgonyát, répát és a paradicsomot karikázzuk. A répát sós vízben félpuhára főzzük, majd leszűrjük. A főtt tojást meghámozzuk és azt is karikára vágjuk.

A rizst kétszeres mennyiségű, sós vízben puhára főzzük.

A hagymát kevés felforrósított zsiradékon megdinszteljük, majd megpirítjuk rajta a húst. Kevés vízzel felöntve főzzük kb 15 percig. Közben ízlés szerint sózzuk és borsozzuk. Amikor elkészült a hús, akkor belekeverjük a rizst.

A tepsit/jénait kivajazzuk és az aljára tesszük a karikázott burgonyát, erre tesszük a paradicsom karikákat, a főtt tojás felét, majd ezen elterítjük a húsos ragu felét. A húson elosztaljuk a répa felét. Az egyik doboz tejfölt ízesítjük sóval és borssal, majd egyenletesen ráöntjük a répára. Elterítjük rajta a maradék húst és a répát, majd a tetejére öntjük a másik doboz fűszerezett tejfölt is.

180 fokos sütőben 35-40 perc alatt készre sütjük.