, 2022/5/2

A ropogósra főtt darált sertéshús és a krémes thaiföldi mogyoróöntet egy csipetnyi súlyt ad az illatos friss menta, a bazsalikom, a hűsítő uborka és a finom rizstészta mellé ebben az élénk, hideg thaiföldi tésztasalátában.

noodle salad thai

Túl meleg van a főzéshez? Javasolhatjuk helyette az összeszerelést? Teljes nyilvánosságra hozatal, ez a hideg thai tésztasaláta megköveteli, hogy bekapcsold a tűzhelyet (de csak körülbelül öt percre) és vizet forralj (de csak addig, amíg fel nem forr). Egyébként az egész hideg hideg hideg hideg. Hideg thaiföldi mogyoróöntet, uborkaszeletek, hűsítő menta és friss bazsalikom - ez a hideg tésztasaláta helyreállításra és felfrissülésre szolgál, és tökéletesen párosítható egy pohár kondenzvízzel bevont jeges vízzel - vagy akár egy szuperjeges Singha sörrel, ha teljesen ki akarsz szállni.

Hideg thai tésztasaláta

Hozzávalók

1 font darált sertéshús

4 gerezd fokhagyma, apróra vágva

1 (14 uncia) csomag rizstészta

1/2 csésze bazsalikomlevél, csomagolva

1/2 csésze mentalevél, csomagolva

4 kis uborka, vékonyan felszeletelve

1/2 csésze pörkölt földimogyoró (részben összetörve)

2 lime, karikákra vágva a tálaláshoz

1 csésze

Thai mogyorós salátaöntet

Módszer

Forraljunk fel egy fazék sós vizet.

Amíg a víz forrására várunk, főzzük a sertéshúst egy nagy serpenyőben közepes lángon, amíg át nem fő és ropogósra nem sül. Adjuk hozzá a fokhagymát, és főzzük tovább 2 percig, amíg a fokhagyma megpuhul és illatos lesz.

Add a rizstésztát a forrásban lévő vízhez, és főzd a csomagoláson található utasítás szerint. Öblítsd le a főtt tésztát hideg vízzel, csepegtesd le, és tedd egy tálba ½ csésze thai mogyoróöntettel. Ad hozzá a sertéshúst, az uborkát, a mentát, a bazsalikomot és a pirított földimogyorót, és forgasd össze. Tálaljuk extra fűszernövényekkel és egy csepp salátaöntettel.

Thai tészta saláta

11 Összetevők

3 módszer lépés

200 g csomag szárított tojásos tészta

1 libanoni uborka, hosszában félbevágva, kimagozva, átlósan felszeletelve.

200 g szőlőparadicsom, félbevágva

1 csésze friss mentalevél

1 csésze friss korianderlevél

1 szál citromfű (csak a fehér része), apróra vágva

2 kis piros chili, apróra vágva

1/4 csésze halszósz

1/4 csésze lime-lé

2 evőkanál barna cukor

1/4 csésze pörkölt földimogyoró, durvára vágva

1. lépés

Tegyük a tésztát egy nagy, hőálló tálba. Fedd le forró vízzel. Állítsd 4 percig, vagy amíg éppen csak megpuhul. Csöpögtesd le. Tegyük egy nagy tálba.

2. lépés

Adjuk hozzá az uborkát, a paradicsomot, a mentát és a koriandert a tésztához.

Thai rizs tészta saláta

Hozzávalók

Az eredeti recept 4 adagot ad

1 (8 uncia) csomag szárított rizstészta

1 evőkanál olívaolaj

¼ fej római saláta, apróra vágva

¼ piros paprika, kockára vágva

¼ csésze apróra vágott lilahagyma

3 zöldhagyma, apróra vágva

¼ uborka, kockára vágva

2 evőkanál apróra vágott friss bazsalikom, vagy ízlés szerint

2 evőkanál apróra vágott friss koriander, vagy ízlés szerint

1 (1 hüvelykes) darab friss gyömbérgyökér, apróra vágva

¼ jalapeno paprika, kimagozva és felaprítva

2 gerezd fokhagyma, apróra vágva

Mártás:

⅓ csésze olívaolaj

¼ csésze rizsecet

¼ csésze szójaszósz

¼ csésze fehér cukor

1 citrom, leve

1 lime, leve

1 teáskanál só

¼ teáskanál őrölt kurkuma

¼ teáskanál paprika

Útbaigazítás

1. lépés

Töltsünk egy tálat forró vízzel; adjuk hozzá a rizstésztát. Fedjük le a tálat, és hagyjuk állni, amíg a tészta megpuhul, kb. 10 percig. Csöpögtessük le. Adjunk hozzá 1 evőkanál olívaolajat, és forgassuk össze.

2. lépés

Keverjük össze a római salátát, a piros paprikát, a lilahagymát, a zöldhagymát, az uborkát, a bazsalikomot, a koriandert, a gyömbérgyökeret, a jalapeno paprikát és a fokhagymát a rizstésztával.

3. lépés

Keverjük össze 1/3 csésze olívaolajat, rizsecetet, szójaszószt, fehér cukrot, citromlevet, lime-levet, sót, kurkumát és paprikát egy tálban; öntsük a rizstésztás keverékre, és forgassuk össze.

Thai mogyoró tészta saláta

Csomagolva ropogós zöldségekkel, edamame, rizstészta és egy finom fokhagymás, gyömbéres mogyorós-citromos öntet, ez a thai mogyorós tésztasaláta recept előre elkészíthető és egyszerűen összehozható! Ez a recept vegetáriánus, vegán + gluténmentes.

Hozzávalók

A salátához

1/2 C (65g) kesudió vagy földimogyoró

1 C (140g) Edamame fagyasztva

4 oz (110g) rizs rúd tészta

1-2 teáskanál szezámolaj opcionális, *lásd a megjegyzést

1 1/2 C (155g) piros vagy sárga paprika, kb. 1 nagy, én szeretem keverni a piros és a sárga paprikát.

1 C (45g) sárgarépa felaprítva

3 C (190g) Káposzta zöld és lila káposzta vegyesen, aprítva.

1 C (100g) cukorborsó vagy cukorborsó, ferdén, harapható darabokra szeletelve.

1/2 C (30 g) zöldhagyma ferdén vékonyan felszeletelve

Fűszernövények, például thai bazsalikom, menta és koriander, ízlés szerint - én mindhárom kombinációját szeretem, apróra vágva kb. 4 evőkanálnyit. Használjon egész leveleket a díszítéshez.

Az öntethez (kb. 1 C (260 g))

1 hüvelyk (2,5 cm) friss gyömbér hámozva

2 gerezd fokhagyma

6 evőkanál (100g) mogyoróvaj simán, natúr

2 1/2 evőkanál lime leve kb. egy lime-ból

3 1/2 evőkanál tamari szójaszósz használható, ha szükséges

2 evőkanál juharszirup vagy méz

2 teáskanál Sriracha vagy 1/4 teáskanál vörös chilipehely

3-4 evőkanál forró víz az öntet hígításához.

Útmutató

A salátához

Melegítsük elő a sütőt 180 °C-ra (350 F), és pirítsuk a kesudiót 8-9 percig, vagy amíg aranyszínű és illatos nem lesz. Tegyük félre hűlni. Vágjuk durván apróra. Tegyünk félre 2 evőkanálnyit a díszítéshez.

Forraljunk fel egy közepes lábasban vizet. Ha felforrt, adjuk hozzá a fagyasztott edamame-ot. Állítson be egy időzítőt öt percre, és főzze az edamame-ot magas hőfokon. A víznek vissza kell forrnia. Állítson egy szűrőt egy nagy tálba, hogy visszatartsa az edamame vízét. Miután 5-6 percig főtt, és az edamame megpuhult, szűrd le az edamame-ot, a vizet egy nagy tálban tartva. Öblítsd le az edamame-ot folyó hideg víz alatt. Tedd félre az edamame-ot.

Gyorsan dolgozz, és a félretett vízbe tedd bele a rizstésztát. Hagyd a tésztát 4-6 percig áztatni az előzőleg felforralt edamame vízben. Villával lazítsuk meg, és néhány percenként ellenőrizzük őket. Amikor elkészül, puhának kell lennie, nem pedig pépesnek. Szűrjük le, és hideg folyóvízzel, megforgatva öblítsük le, amíg a víz tiszta nem lesz. Töröld szárazra a tálat, és tedd bele a rizstésztát. Ha használunk, csepegtessük meg szezámolajjal, és forgassuk össze. Ellenkező esetben adjuk az edamame-ot a rizstésztához.

Add a keverőtálba a kesudiót, a paprikát, a sárgarépát, a káposztát, a borsót, a hagymát és a fűszernövényeket. Tedd a hűtőbe, amíg az öntetet elkészíted.

Az öntethez

Add egy konyhai robotgép táljába a gyömbért, a fokhagymát, a mogyoróvajat, a lime-ot, a Tamarit, a juharlevelet és a Srirachát. A processzor működése közben csepegtessünk bele néhány evőkanál forró vizet. Simára dolgozzuk össze. Ellenőrizd az állagot. Az öntetnek elég sűrűnek kell lennie ahhoz, hogy a tésztához és a zöldséghez tapadjon. Ha túl híg, akkor a tál aljára süllyed. Ha szükséges, adjunk hozzá még legfeljebb két evőkanál vizet.

Összeállítás

Öntsd az öntetet a salátára, kb. 1/4 C-t tartva belőle. Forgasd át a salátát alaposan, hogy az összes tészta és zöldség beborítsa. Kívánság szerint adjunk hozzá további öntetet. Tegyük át egy tálba, és szórjuk meg a tetejét további fűszernövényekkel és 2 evőkanál kesudióval. Tálaljuk lime-szeletekkel és Srirachával.

A thai mogyorós saláta akár három napig is eláll a hűtőben. Ha szeretnéd, tálalás előtt legalább 30 perccel tedd ki szobahőmérsékletre, hogy a zsírok megpuhuljanak.