, 2022/5/5

Hűsítő és frissítő Cucumber Gazpacho joghurttal, korianderrel, korianderrel és lime-mal. Töltse meg garnélarákkal, vagy legyen vegetáriánus! Nagyon finom. | www.feasingathome.com A nyári hőségben semmi sem olyan frissítő, mint az uborka Gazpacho. A gazpacho hagyományosan lédús, érett nyári paradicsommal készül, de itt egyenesen a termelői piacról származó, hűsítő uborkával készül.

gazpacho cucumber

A gazpachót görög joghurttal, korianderrel, lime-mal és korianderrel selymesen krémes levessé turmixoljuk, majd lehűtjük. Csodálatosan frissítő és hidratáló a forró hónapokban. Tálaláskor a finomra vágott mogyoróhagymával, kockára vágott uborkával, korianderrel és újhagymával szórd meg a Cucumber Gazpacho-t az ízletes textúra és a gyönyörű szín érdekében.

Összetevők

1/3 jalapeno, szeletelve (nem kötelező)

1 evőkanál mogyoróhagyma, plusz több a díszítéshez ( vagy 1 zöldhagyma helyett)

1 kis gerezd fokhagyma

1 nagy angol uborka (12 uncia) felszeletelve (vagy török uborka, vagy bármilyen vékony héjú uborka - lásd a megjegyzéseket).

1/4- 1/2 csésze koriander (vagy friss kapor, olasz petrezselyem vagy akár bazsalikom).

1-2 evőkanál lime-lé (vagy citromlé)

1 csésze sima görög joghurt

1/4 csésze tejföl

3/4 teáskanál só

1/4 teáskanál bors vagy fehér bors

1 teáskanál koriander

1 evőkanál olívaolaj

Választható köretek:

lime-mal, olívaolajjal, sóval meglocsolva.

kockára vágott avokádó

kockára vágott uborka

1 -2 evőkanál mogyoróhagyma - nagyon apróra vágva

2 újhagyma ( vagy metélőhagyma) - átlósan vékonyan felszeletelve

koriander, finomra vágva

Lime héja

mikrozöldség vagy ehető virágok (koriandervirág, borsikafű, naspolya)

joghurt vagy 3 evőkanál tejföl, 1 evőkanál vízzel hígítva

Útmutató

Tedd az első 12 hozzávalót egy turmixgépbe, és turmixold simára. Tálalásig tedd hűtőbe. Egy nappal korábban is elkészítheted. Kóstold meg, és ízlésed szerint állítsd be a sót, a fűszerek szintjét és a savakat.

Készítsd elő a felhasznált köreteket, aprítsd fel az uborkát és a mogyoróhagymát, szeleteld fel az újhagymát stb.

Keverd össze a tejfölt és a vizet egy kis tálban (ha a turmixot készíted).

Tálalás: oszd el a lehűtött levest a tálak között, és díszítsd szépen.

Kanalazzunk egy nagy kört vagy "félholdat" a hígított tejfölből, majd a tetejére díszítésként uborkát, mogyoróhagymát, mogyoróhagymát, koriandert és mikrozöldséget, főtt garnélarákot vagy ehető virágokat.

Azonnal tálaljuk!

Uborka Gazpacho avokádóval és görög joghurttal

Hozzávalók

2 nagy uborka magok eltávolítva

1 mogyoróhagyma durvára vágva

1 avokádó

¼ csésze FAGE Total 5%-os sima görög joghurt

⅓ csésze olívaolaj

1 lime leve

1 lime héja

½-1 csésze víz

1 evőkanál pezsgőecet (fehérborecet vagy almaecet is megfelel)

½ teáskanál só és még több ízlés szerint

Útmutató

Tegyük az összes hozzávalót egy nagy sebességű turmixgépbe, kezdve ½ csésze vízzel. Turmixoljuk simára.

Ha hígabb állagot szeretnél, adj hozzá még vizet. Kóstold meg, és ha szükséges, adj hozzá több sót.

Tálalás előtt legalább 1 órán át hűtsük.

Uborka gazpacho parmezános pudinggal

Hozzávalók

4 uborka, durvára vágva

1 fej zeller, durvára vágva

2 zöld chili, durvára vágva

4 zöldpaprika, kimagozva és durvára vágva

100 g bébispenót

1/2 csokor koriander, durvára vágva

1/2 csokor petrezselyem, durván felaprítva

1/2 csokor bazsalikom, durván felaprítva

65 g zöld Tabasco

300 ml Chardonnay ecet

30 g porcukor

15 g Maldon só

5 szelet fehér kenyér, héjától megfosztva

100 ml víz

10 jégkocka

Parmezános puding

250 ml teljes tej

50 g parmezán, finomra reszelve

1 szelet fehér kenyér, héj nélkül, kockára vágva

1 csipetnyi Maldon só

2 felvert tojás

Bazsalikomolaj

25 g bazsalikomlevél

100 ml növényi olaj

Díszítéshez

50 g uborka, nagyon apró kockákra vágva

ehető virágok és fűszernövények, például citromfű és bébimenta levelek.

recept elmentése

recept kinyomtatása

Bevásárlólista

Felszerelés

Turmixgép

Főzési hőmérő

7 cm-es tepsik

Módszer

1

Kezdjük a bazsalikomolaj elkészítésével, mivel ezt előre is megtehetjük. Tegyük a turmixgép kancsóját legalább egy órára a hűtőszekrénybe, hogy lehűljön. Amikor már hideg, öntsd a növényi olajat egy serpenyőbe, és óvatosan melegítsd fel 110°C-ra.

100 ml növényi olaj

2

Tedd a bazsalikomleveleket a lehűtött turmixgép kancsójába, és öntsd rá a forró olajat. Pár percig pépesítsük, amíg teljesen sima nem lesz, majd finom szitán átpasszírozzuk egy jeges vízbe állított tálba (ez segít megőrizni a színét). Felhasználásig tedd félre a hűtőszekrényben.

25 g bazsalikomlevél

3

A gazpacho elkészítéséhez tedd vissza a turmixgép kancsóját a hűtőbe, hogy ismét legalább egy órán át hűljön. Ha kihűlt, tedd az összes hozzávalót a kancsóba, majd turmixold néhány percig, amíg sima lesz. Ellenőrizd az állagot - ha szeretnéd, hogy az állaga kissé sűrűbb legyen, adhatsz hozzá még kenyeret. A levest passzírozzuk át egy finom szitán, kóstoljuk meg a fűszerezést, és tálalásig tároljuk a hűtőben.

4 uborka, durvára vágva

1 fej zeller, durvára vágva

2 zöld chili, durvára vágva

4 zöldpaprika, kimagozva és durvára vágva

100 g bébispenót

1/2 csokor koriander, durvára vágva

1/2 csokor petrezselyem, durván felaprítva

1/2 csokor bazsalikom, durván felaprítva

65 g zöld Tabasco

300 ml Chardonnay ecet

30 g porcukor

15 g Maldon só

5 szelet fehér kenyér, héjától megfosztva

100 ml víz

10 jégkocka

4

A pudinghoz a tejet óvatosan felmelegítjük egy nagy lábasban, hozzáadjuk a parmezánt és a kenyeret, majd turmixgépbe tesszük, és simára turmixoljuk. Csipetnyi sóval ízesítjük, majd finom szitán át egy tálba tesszük, és hagyjuk kihűlni.

250 ml teljes tej

50 g finomra reszelt parmezán

1 szelet fehér kenyér, héjától megfosztva és kockára vágva.

1 csipetnyi Maldon só

5

Amíg a pudingalap kihűl, béleljünk ki 8-10 (kb. 8 cm átmérőjű vagy 90 ml térfogatú) kosárkaformát vagy tálat fóliával, és állítsunk fel egy nagy párolóedényt. Ha nincs elég formád, megpróbálhatod nagyobb edényekben párolni a pudingot, majd óvatosan kivágni 8-10 kört, de a legjobb megjelenéshez az egyedi formák a legjobbak.

6

Ha a pudingos krém kihűlt, keverd bele a tojásokat, és oszd el a keveréket a formák között - mindegyikben körülbelül 60 ml-t szeretne. Gőzöld a pudingokat 10-12 percig, amíg éppen csak megdermednek.

2 tojás, felvert tojás

7

Amíg a pudingok gőzölnek, oszd el a gazpachót a tálalótálkák között. Óvatosan forgasd ki a pudingokat mindegyik tál közepére, majd díszítsd egy csepp bazsalikomolajjal, a kockára vágott uborkával és az ehető virágokkal.