, 2021/7/5

Széles választékkal várjuk a vegetáriánus pizzák kedvelőit is. Elkészítéséhez hozzáértő szakácsunk saját receptjeit használja, hogy eredeti olasz pizza kerüljön ki a keze alól.

Vega pizza

A pizza készítés során nagy gondossággal vigyáz arra, hogy meglegyen az ízek tökéletes harmóniája. Minőségi alapanyagokat használ és eredeti, jellegzetes olasz fűszereket. Ha egy igazi eredeti olasz pizzára vágyik, jöjjön és kóstolja meg.

Diétás vega pizza

Hozzávalók

A tésztához

10 dkg diabetikus liszt

0.5 dl víz

0.5 teáskanál méz

1 kk só

0.6 dkg friss élesztő

2ek tejföl

1ek olívaolaj

A feltéthez

4 közepes db csiperkegomba

10 db fekete olajbogyó

2 e.k kapribogyó

3 db koktélparadicsom

100 g mozzarella

1 kk bors

1 t.k kakukkfű

1 közepes szár halványító zeller

4 e.k paradicsomszósz

Elkészítés

A tésztához

Keverd el langyos vízben a  mézet és az élesztőt. Ha megkelt keverd össze a többi hozzávalóval és hagyni kell 1 órát kelni. Kör alakúra kinyújtod a sütő formád méretére,kend meg paradicsomszósszal,ra a feldarabolt zellert,gombát és az összes hozzávalót. Kakukkfűvel, frissen őrölt borssal szórd meg.

230 fokra előmelegített sütőben hőlégkeverésen 15 perc alatt megsütjük.

Mozzarellás vega pizza

Hozzávalók

A tésztához

50 dkg finomliszt

1 teáskanál cukor

2.5 dkg friss élesztő

2.5 dl tej

1 t.k só

0.5 dl napraforgó olaj

2 dkg margarin (a forma kikenéséhez)

0.5 evőkanál finomliszt (a forma kikenéséhez)

A szószhoz

1 közepes fej vöröshagyma

2 dl paradicsomlé

1 e.k napraforgó olaj

1 evőkanál finomliszt

1 csipet só

1 csipet oregano

1 csipet bazsalikom

A feltéthez

0.5 db piros kaliforniai paprika

0.5 db zöld kaliforniai paprika

1 kis fej lila hagyma

10 db koktélparadicsom

100 g mozzarella

5 dkg csemegekukorica

Elkészítés

A tésztához

A langyos tejben a cukorral futtasd fel az élesztőt. A liszthez add  a felfuttatott élesztőt, a sót, az olajat, és alaposan dolgozd ki. Akkor jó, ha nem csak az edény faláról válik le a tészta, hanem a kezünkről is. Letakarva egy óra alatt a duplájára kelesszük.

Szeld ketté a mozzarella golyókat. A kockára vágott vöröshagymát 1 e.k.olajjal üvegesre pirítod. Öntsd rá a paradicsomlevet, tedd bele a fűszereket forrald fel,szórd meg liszttel és főzd, amíg kellőképpen besűrűsödik. A zöldségeket tisztítod és  karikázd fel.

A kukoricát csöpögtessük le. A megkelt tésztát szépen nyomkodd bele a kikent formába, hogy legyen egy kis pereme. Kend meg  a szósszal. Tetszőleges elrendezéssel rakhatod a feltétet: paprikákat, paradicsomot, lila hagymát és a kukoricát.

200 fokra előmelegített sütőben 20 percig sütjük, majd rárakjuk a félbevágott mozzarella golyókat, és visszatoljuk a sütőbe 10 percre, amíg a sajt rá nem olvad.

Pizza Ratatouille.

Hozzávalók

0.5 kis db padlizsán

1 kis db cukkini

15 dkg lecsópaprika (2 db színes)

0.5 közepes db hegyes erős paprika

1 db chili

1 db paradicsom

0.5 kis db sárgarépa

0.5 közepes db vöröshagyma

1 gerezd fokhagyma

2 szál kakukkfű

2 levél bazsalikom

2 szál petrezselyem

1 db babérlevél (kicsi)

6 db fekete olajbogyó

1 ek olívaolaj

1 teáskanál chiliszósz

só ízlés szerint

1 csipet fekete bors

1 kávéskanál csípős fűszerpaprika

1 teáskanál bazsalikom

1 teáskanál oregánó

20 dkg pizzatészta (24 cm-es pizzalap)

1 ek paradicsomszósz

1 teáskanál chiliszósz

2 dkg sajt

1 db chili

Elkészítés

Darabold tetszés szerint a zöldségeket, vagy szeleteld, apritsd a hagymát. Dinszteld meg a hagymákat olajon,tedd rá a szeletelt répát, a karikázott paprikát, rá a szeletelt cukkinit, a kockára vágott padlizsánt. Végül a nyolc darabba vágott paradicsomot.

Add hozzá a babérlevelet, a kakukkfüvet, az olívabogyókat és a bazsalikomot. Főzd fél  órát. Reszeld le a  sajtot, a pizzalapra locsolj olívaolajat, s tedd  5 percre a mikróba. Majd tedd rá a ratatouille-t, közepére rakunk egy chilit, s megszórjuk a sajttal. Tedd vissza  a mikróba. Jó étvágyat.

Krumplis pizza

Hozzávalók

25 dkg pizzatészta

150 ml ketchup

45 dkg burgonya

só ízlés szerint

Elkészítés

A krumplit karikára vágjuk és megfőzzük. A pizzatésztát olajjal kikent tepsibe igazítjuk, megkenjük a ketchuppal, és rárakjuk a krumplit, sózzuk. 200 fokon kb 30 percet sütjük.

Tavaszi zöldség virágos focaccia

Hozzávalók

A tésztához

500 g finomliszt (plusz amennyit felvesz)

2 kk só

7 g instant élesztő

1 csipet cukor

2 ek olívaolaj

3 dl víz

A díszítéshez

8 közepes db zöldspárga

4 közepes db újhagyma zöldje

8 db koktélparadicsom (vegyesen színesek)

0.5 db piros kaliforniai paprika

0.5 db sárga kaliforniai paprika

0.5 db zöld kaliforniai paprika

2 ek lenmag

2 ek tökmag

Elkészítés

A tésztához

A lisztet – ami az én esetemben pizzaliszt (00) volt – sóval összeszitáljuk egy munkafelületre, és egy nagy krátert képezünk a közepébe. Ide öntünk először a 2,5 dl langyos vizet, ebbe szórunk egy csipet cukrot és az élesztőt.

Egy-két perc múlva locsoljunk bele két kanál olívaolajat, és kezdjük el összegyúrni a tésztát. Ha úgy érezzük, kell még hozzá víz, locsoljunk hozzá. Gyúrjuk legalább öt percig, majd egy gombócba gyúrva, kendővel lefedve hagyjuk kelni.

Vágjuk 8 részre a tésztát, mindegyiket gyúrjuk kis golyóba, és fedjük le további 10 percre pihenni. Közben vágjuk vékony szeletekre a zöldségeket, kivéve a paradicsomot, azt majd csak a felhasználáskor. Nyújtsuk ki a kis gombócokat ovális formába.

Késsel vagdossuk be körben a tésztát, majd az alját és a tetejét sodorjuk és nyújtsuk meg, hogy ténylegesen levél formát kapjanak.

Melegítsük elő a sütőt 220 fokra úgy, hogy az üres tepsit is tegyük be. Helyezzük a tészta leveleket egy sütőpapírra, majd díszítsük kedvünkre őket. A spárgát érdemes pár percre forrásban lévő vízbe dobni, utána könnyebben lehet hajlítani. A többi zöldséget frissen tegyük a tésztára.

Locsoljuk meg picit olívaolajjal, majd mehetnek a díszes tészta levelek sütőpapírral együtt a forró tepsibe és a sütőbe pár percre sülni. Figyeljük, ne süssük túl, akkor kiszáradhat a tészta, és a vékonyra vágott zöldségek megégetnek.

Jó étvágyat hozzájuk!

Zöld Pestós vega pizza.

Hozzávalók

1db    pizzalap    

olívaolaj    

2ek    paradicsomszósz    

1ek    chiliszósz    

3ek    zöld pesto    

1db    zöldpaprika    

1db    paradicsom    

2db    chili    

2db    fokhagyma    

10db    olívabogyó    

5 dkg    mozzarella    

só    

őrölt fekete bors    

oregano    

í.

A paprikát és a mozzarellát szeletelem, a paradicsomot nyolc darabba vágom. A pizzalapot megkenem olívaolajjal, paradicsom- és chili szósszal. Bepakolom a paprikát, paradicsomot, chilit és a mozzarellát, kanalazok rá pestot, rászórom az olívabogyókat. Sózom, megszórom borssal és oregánóval. Beteszem a sütőbe.

Jó étvágyat.

Sörrel készült pizzatészta, vegetáriánus feltéttel

Hozzávalók

pizzatészta

500 g finomliszt

10 g friss élesztő

3 csipet cukor

100 ml sör

200 ml víz (langyos)

2ek olívaolaj

só ízlés szerint

1 teáskanál olívaolaj (a tészta lekenéséhez szükséges)

paradicsomszósz

3ek sűrített paradicsom

1 dl víz

1 gerezd fokhagyma

2 csipet fekete bors

feltét

1ek olívaolaj

200 g mozzarella (reszelt)

100 g füstölt sajt (Provolone)

30 dkg koktélparadicsom

80 g rukkola

4 csipet oregánó

3 csipet bazsalikom

1 közepes db vöröshagyma (apróra fölvágva)

1 csokor metélőhagyma (ízlés szerinti mennyiség)

50 g parmezán sajt (ízlés szerinti mennyiség)

Elkészítés

pizzatészta

A lisztet egy tálba szitáljuk, és a közepébe egy mélyedést alkotunk. Meglangyosítjuk a vizet, és egy részét a mélyedésbe öntjük. Az élesztőt belemorzsoljuk, és a cukrot is hozzáadjuk. Rászórunk egy kevés lisztet, és pár percig hagyjuk az élesztőt kelni.

Miután megkelt az élesztő, akkor hozzáadjuk a többi vizet, a sört, 2 evőkanál olívaolajat, sót. Jól összeragasztjuk. Kend meg a tészta tetejét olívaolajjal,takard le fóliával és úgy fél napig a hűtőben kelesztés. Még jobb,ha előző este elkészítjük. Felhasználás előtt 3 órával szobahőmérsékleten tároljuk 

A paradicsomszósz:

3 evőkanál sűrített paradicsomot hígítsuk fel 1 dl vízzel, préseld bele 1 gerezd fokhagymát, fűszerezzük őrölt borssal. A legalacsonyabb hőfokon hagyjuk kicsit főni, kb. 10 percig, csak az ízek kicsit össze főjenek, annyira.

Miután megkelt a tésztánk, enyhén lisztezett felületen nyújtsd ki  gáztepsi nagyságúra, vagy 2 x 28 cm nagyságú pizzaformára. Kend meg olivaolajjal a tésztát,és a paradicsomszószt is kend rá egyenletesen.

Fűszerezd  oregánóval és bazsalikommal.Utána a lereszelt Provolone füstölt sajttal és a mozzarella sajttal megszórjuk. 200 fokon a kívánt színig megsütjük.

Miután megsült a pizza, a tetejére tedd  a rukkolát és a félbevágott paradicsomot. Megszórjuk apróra felvágott vöröshagymával és a metélőhagymával, a legvégén a parmezán sajttal.

Jó étvágyat.

Négy feltétes vega pizza

Hozzávalók a tésztához.

250 ml víz

3 ½ t.k cukor

5 g szárított élesztő

400 g liszt

½ e.k só

2 e.k olívaolaj

A feltéthez:

12 e.k passata

300 g sajt (mozzarella vagy trappista)

1 konzerv vörös bab

150 g fagyasztott borsó

1 konzerv gomba

1 konzerv kukorica

Elkészítés

A langyos vízbe beleteszünk 1 teáskanál cukrot, és felfuttatjuk az élesztőt. A lisztet keverd el a maradék cukorral,és a sóval. Ha felfut az élesztő hozzáadod.az olívaolajjal együtt. Kézzel dolgozd a tésztát, amíg homogén állagú nem lesz. Oszd három egyenlő részre. Takard le és hagyd amíg a duplájára kel.

Ha megkelt nyújtsd ki a tésztákat és sütőpapírral bélelt tepsibe tedd. Kend meg a passatával, tedd rá a reszelt sajtot, megszórod a maradék babbal. borsóval, gombával és kukoricával. 230 fokra előmelegített sütőben 10-15 perc alatt készre sütjük.