, 2022/4/25

Az orvosi médium a a zellerlé erényei Még ha valahogyan sikerült is valaha életedben nem innod semmi zöldet, valószínűleg hallottál már a zellerléről. Mert úgy tűnik, hirtelen mindenki azt iszik. És nem csak isszák, hanem esküsznek is rá. De ez nem újdonság Anthony William orvosi médium számára, aki évekkel ezelőtt kezdett el zellerlevet facsarni (és beszélni róla).

celery juice recipe

William elárulja, miért tartja előnyös csodaszernek, és hogy pontosan hogyan issza. Ha új vagy itt (egyébként üdvözöllek!): William egy olyan erő, akinek elkötelezett hívei vannak, és a hagyományos tudomány és orvostudomány határain kívül dolgozik. Arról vált ismertté, hogy - ahogy ő magyarázza - a "Szellem" vezeti, hogy segítsen az embereknek az egészségükre igényt tartani. New York Times-bestseller könyvéről is ismert, és október 30-án jelenik meg az új könyve, Májmentés címmel.

Zeller juice tippek

Minden reggel, éhgyomorra igyál meg körülbelül tizenhat uncia zellerlevet. Győződj meg róla, hogy ez friss, sima zellerlé, más összetevők nélkül. Nagyjából egy nagy csokor zeller kell tizenhat uncia lé elkészítéséhez. A zellerlé gyógyító hatású ital, nem kalóriadús, ezért utána még reggelire is szükséged lesz, hogy erőt adjon a reggelihez. Egyszerűen csak várj legalább tizenöt percet a zellerlé elfogyasztása után, mielőtt bármi mást fogyasztanál.

Még nagyobb előnyökért, vagy ha krónikus betegségben vagy tünetben szenvedsz, fontold meg, hogy naponta huszonnégy-harminckét uncia zellerlevet iszol tisztán. Megihatod az egészet egyszerre reggel éhgyomorra, vagy feloszthatod két adagra az alábbi utasítás szerint.

Ha nem tudod elfogyasztani a zellerlevet reggel, étkezés előtt, akkor a második legjobb megoldás, ha a nap folyamán bármikor, tizenöt-harminc perccel étkezés előtt vagy után iszod meg. Ha naponta harminckét unciát iszol, akkor két tizenhat unciás adagban érdemes fogyasztanod. Az elsőt reggel, éhgyomorra, étkezés előtt, a másodikat pedig késő délután vagy kora este, legalább tizenöt-harminc perccel a következő étkezés előtt ihatod meg.

Ha érzékeny vagy, és a tizenhat uncia túl sok, kezdj kisebb mennyiséggel, például két-nyolc unciával, és idővel növeld az elfogyasztott mennyiséget. Ha két uncia túl érzékeny, akkor egyelőre próbálj ki helyette tizenhat uncia tiszta uborkalevet. Az uborkalé nagyon kíméletes, és ha már egy ideje uborkalevet iszol, újra kipróbálhatod a zellerlevet.

Amikor csak lehet, használj bio zellert. Ha hagyományos zellert használsz, ügyelj arra, hogy különösen jól mosd meg a levedzés előtt.

A legjobb, ha a zellerlevet frissen készíted el, és azonnal megiszod. Ha nem tudod közvetlenül azelőtt elkészíteni a zellerlevet, mielőtt meg szeretnéd inni, fontos, hogy az elkészítésétől számított huszonnégy órán belül megidd. A zellerlevet a legjobb, ha egy fedeles üvegben tároljuk, és a hűtőszekrényben tartjuk. Ha szeretnéd, a zellerlevet le is fagyaszthatod, és felolvadás közben ihatod. Úgy vélem azonban, hogy a zellerlé erőteljes gyógyhatása csökken, ha lefagyasztják, ezért a legjobb, ha frissen isszuk, amikor csak lehet.

Ha a reggelek zsúfoltak, időt takaríthatsz meg, ha a zellert előző este leöblíted és feldarabolod (ha szükséges), hogy reggelre készen álljon a levéhez.

Ha túl erősnek találod az egyszerű zellerlé ízét, akkor a zellerrel együtt egy uborkát és/vagy egy almát is levesezhetsz. Ez egy nagyszerű lehetőség, ahogy hozzászoksz az ízhez. Ahogy megszokod, folyamatosan növeld a zeller arányát; úgy vélem, a legnagyobb előnyök akkor jelentkeznek, ha a zellerlevet önmagában fogyasztod. Ez azt is jelenti, hogy hagyd el a citromot, a lime-ot, a jeget vagy más hozzáadott összetevőket, amelyek mind megváltoztatják a tiszta zellerlé gyógyító hatását. A legjobb eredmény érdekében gondolkodj: tiszta zeller. Továbbá, ha keserűnek találja a levet, az a zellerlevél miatt lehet. Vannak, akik inkább rajta hagyják, míg mások inkább eltávolítják őket. Mindkét lehetőség nagyszerű; ez egyéni döntés.

Egyeseknél előfordulhat, hogy változás áll be a székletürítésben, amikor elkezdenek zellerlevet fogyasztani. Ez egy normális reakció, amit egyesek tapasztalhatnak. A laza széklet elmúlik, ahogy a szervezeted meggyógyul, és észreveheted, hogy a székletürítésed rendszeresebb és egészségesebb lesz, mint valaha.

Zeller borda vs szár

A zellerszár (néha "zellercsokornak" is nevezik) a zeller "egészére" utal, az összes bordájával (vagy ágával) együtt. Néha tévesen a szár szót használjuk, amikor a zeller egyetlen "bordájára", "rúdjára" vagy "ágára" utalunk.

Összetevők

1 egész szár zeller

Variációk

Ha a zellerlé ízét kissé kesernyésnek találod, akkor próbáld meg az alábbi egyéb összetevők bármelyikét hozzáadni a keverékhez. Én személy szerint úgy találom, hogy már az is frissítően hat, ha jeget adok a pohár zellerléhez, és felhígítod a zellerlevet, így sokkal élvezetesebbé teszi az ivást.

citromlé

sárgarépa

petrezselyem

gyömbér (én szeretek egy kis reszelt gyömbért hozzáadni, hogy gyömbéres zellerlevet készítsek).

Hogyan készítsünk zellerlevet gyümölcscentrifugával?

Öblítsük le és vágjuk fel. Válasszuk le a zeller bordáit a szárról, és öblítsük le hideg víz alatt, eltávolítva a szennyeződéseket. Vágd a zellert 1 hüvelykes darabokra.

Gyűjtsd ki a gyümölcslevet. Töltsd át a zellert a gyümölcscentrifugán.

Élvezd. Tálald jéggel és gyümölcsszeletekkel.

Tárold. Öntsd a maradék zellerlevet egy befőttesüvegbe, és tárold a hűtőszekrényben legfeljebb 1 napig.

Hogyan készítsünk zellerlevet egy turmixgépben

Öblítsd le és aprítsd fel. Válaszd le a zeller bordáit a szárról, és öblítsd le hideg víz alatt, eltávolítva a szennyeződéseket. Vágd a zellert 1 hüvelykes darabokra.

Turmixold össze. Add hozzá az apróra vágott zellerdarabokat körülbelül 1/4 csésze vízzel, hogy segítsen a zeller turmixolásában.

Szűrd le. Öntde a zellerlevet egy szűrőn keresztül egy edénybe. Nyomd le a komposztot, hogy az összes lé a tartályba kerüljön.

Jó étvágyat! Jéggel és gyümölcsszeletekkel tálaljuk.

Tárold. Öntsd a maradék zellerlevet egy befőttesüvegbe, és tároljd a hűtőszekrényben legfeljebb 1 napig.

Hogyan készítsünk zellerlevet gyümölcscentrifugával?

Öblítsük le és vágjuk fel. Válasszuk le a zeller bordáit a szárról, és öblítsük le hideg víz alatt, eltávolítva a szennyeződéseket. Vágja a zellert 1 hüvelykes darabokra.

Gyűjtsd ki a gyümölcslevet. Töltsd át a zellert a gyümölcscentrifugán.

Élvezd. djéggel és gyümölcsszeletekkel.

Tárold. Öntsd a maradék zellerlevet egy befőttesüvegbe, és tárold a hűtőszekrényben legfeljebb 1 napig.

A zellerlé előnyei

A zellerlé előnyeivel kapcsolatban rengeteg hype kering, azt állítva, hogy a zellerlé számos betegségre gyógyír. Sok ilyen állítás tudományosan nem alátámasztott, és további vizsgálatokra szorul. Azonban akár egészben, akár turmixolva, akár gyümölcslé formájában fogyasztja a tápanyagokban gazdag gyümölcsöket és zöldségeket, a több gyümölcs és zöldség beépítése az étrendjébe elősegíti a jó közérzetet.

Antioxidánsok. A zellerlé gazdag C-vitaminban, béta-karotinban és flavonoidokban. A zellerben található fitonutriensek közé tartoznak a fenolsavak, a luteolin, a kvercetin és a kaempferol. Az antioxidánsok segítenek megvédeni a sejteket, az ereket és a szerveket az oxidatív károsodástól. Az antioxidánsokban gazdag étrend hozzájárulhat a krónikus betegségek, például a szívbetegségek és a cukorbetegség csökkentett arányához.

Gyulladáscsökkentő tulajdonságok. A zellerlé gazdag gyulladáscsökkentő tulajdonságokkal rendelkezik. A gyulladást számos krónikus betegséggel hozzák összefüggésbe.